Home / Nieuws / Heftig: jacht geopend op blote vuist boks organisatie

Heftig: jacht geopend op blote vuist boks organisatie

Hij is er helemaal klaar mee, Chris Leben. De voormalige MMA-vechter en UFC-veteraan is op jacht naar gerechtigheid.

Leben had zich in 2018 aangesloten bij de World Bare Knuckle Fighting Federation (WBKFF), een organisatie die blote vuist gevechten organiseerde. Leben deed mee aan het debuut event van de WBKFF maar kreeg nooit betaald. Achteraf blijkt de organisatie samen te hangen van list en bedrog.

WBKFF-eigenaar Tomasz Stankiewicz werd vorige week veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens fraude in Illinois, na eerder toegegeven te hebben schuldig te zijn. Leben is niet de enige die berooid achterbleef, zo zijn er meerdere vechters maar ook derden niet betaald en wachten deze tevergeefs op hun geld.

Nederlandse vechtsport legende

Volgens Leben heeft Stankiewicz nooit de bedoeling gehad om de vechters te betalen ondanks het feit dat de president van de organisatie, de Nederlandse vechtsport legende, Bas Rutten anders beweert. Rutten was aangesteld om de organisatie te leiden en naar een hoger niveau te tillen. Of hij op de hoogte was van de snode plannen van Stankiewicz lijkt niet het geval en is hij zelf slachtoffer van de meester oplichter.

LEES OOK: Chris Leben voelt zich opgelicht

Sinds het hele incident met de WBKFF heeft Leben ondertussen getekend bij het Bare-Knuckle Fighting Championship (BKFC). Forbes meldt nu echter dat Leben de WBKFF voor $ 90.000 in San Diego Superior Court op maandag heeft aangeklaagd. Voor zover bekend is Leben de enige die de WBKFF aanklaagt. En als het gaat om zijn toekomst als vechter, is er nog geen datum ingesteld voor zijn debuut bij de BKFC.

Bekijk ook

Vreemdgaan: Conor McGregor bespot door moeder ‘liefdeskind’

Terri Murray, een 26-jarige moeder uit Liverpool beweert dat ze met McGregor sex heeft gehad tijdens een avondje uit in 2017.

Huilend karate jochie breekt harten over de hele wereld (video)

De beelden van een huilend karate jongetje brak de harten van een groot aantal mensen.

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats. 

REGIO NIEUWS UITGELICHT