Hef boycot Russische vechters op! 'Behandeld als gijzelaars' Nieuws
Nieuws

Hef boycot Russische vechters op! 'Behandeld als gijzelaars'

Hef boycot Russische vechters op! 'Behandeld als gijzelaars'

Fedor Emelianenko wil dat er een einde komt aan de Russische schorsing van Russische vechters. Emelianenko, een MMA-legende en voorzitter van de Russische MMA-unie, heeft Russische atleten gevraagd om volgend jaar deel te nemen aan de IMMAF Europese kampioenschappen.

Momenteel is Rusland voor onbepaalde tijd geschorst te midden van de aanhoudende oorlog met Oekraïne. Niet alleen MMA-vechters maar ook een groot aantal kickboksers zijn uitgesloten van de competitie. Zo schoof ook Glory kampioen Artem Vakhitov aan de kant.

Rusland mocht dit jaar niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen, terwijl Oekraïne nog wel mocht deelnemen. Verschillende Oekraïense atleten verdienden gouden medailles tijdens de evenementen. In een verklaring aan het Russische persbureau Tass riep Emelianenko op om Russische MMA-atleten te laten deelnemen aan IMMAF-evenementen.

Mistig

"Tot voor kort was sport en de politiek gescheiden, en nu is de situatie ontstaan ​​dat getalenteerde Russische atleten gijzelaars zijn van sociaal-politieke problemen tussen staten", zei Emelianenko. IMMAF moet nog reageren op het pleidooi van Emelianenko en de potentiële plek van Rusland op het EK van 2023 blijft mistig.

De Russische invasie van Oekraïne heeft de MMA-gemeenschap verdeeld, hoewel de meesten zich tegen de oorlog hebben uitgesproken. Bellator-kampioen weltergewicht Yaroslav Amosov en anderen zijn in Oekraïne gebleven om hun huis te verdedigen tegen de Russische troepen. Een Poolse MMA-vechter Tomasz Walentek, verloor zijn leven aan de frontlinie terwijl hij vocht ter ondersteuning van Oekraïne.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws