Home / Nieuws / Harteloos gedrag: ‘gemeente stort kickboks leraar alsnog in de armoede’

Harteloos gedrag: ‘gemeente stort kickboks leraar alsnog in de armoede’

Het doek lijkt definitief te zijn gevallen voor Joey Smits en zijn sportschool in Tilburg. De gemeente sloot afgelopen week rigoureus zijn zaak op straffe van een zware boete mocht hij toch les blijven geven.

“Heel Tilburg spreekt er schande van, ze zetten deze man en 300 kinderen, vaak ook nog eens uit zwakke sociale gezinnen zomaar op straat, de gemeente moet zich de ogen uit de kop schamen,” zegt een betrokkene.

“En dat noemt zich sportstad, nou dat is eerder andersom en zeer harteloos. Joey staat nu letterlijk op straat en waar moet hij nu van leven?” Social media ontplofte toen Smits zijn verhaal deed, onder ander tegen onze redactie, de vraag rest waarom wil de gemeente niet zoeken naar een oplossing.

Moderen Robin Hood

Dat Smits zelf zijn hart op de goede plek heeft zitten, blijkt uit het feit dat hij kinderen die geen sport activiteiten kunnen betalen gratis liet sporten in zijn Gym. Voor velen is hij dan ook een soort Robin Hood van de vechtsport.

De beelden op Facebook van een lege sportschool waar Smits doorheen loopt zijn haast ziel doorsnijdend, “een levenswerk wordt gewoon verwoest, ik heb er zelf veel geld ingestoken en alles gaat nu in rook op vertelde Smits afgelopen week in een interview met ons. “

In de kou

Er is inmiddels een crowdfunding actie ter ondersteuning van Smits en zijn familie gestart, “ik zou echt niet weten hoe wij nog verder moeten, niet alleen ik maar ook de leerlingen van de sportschool staan letterlijk in de kou,” zegt Smits.

LEES OOK: Gemeente Tilburg zet sportschoolhouder in de kou

Vanuit de gemeente is nog weinig beweging te zien, of deze Smits nog een helpende had zullen toesteken is afwachten.

Bekijk ook

TE SMERIG: UFC Ster Conor McGregor doet bizarre bekentenis

Conor McGregor zegt dat hij Nate Diaz in hun eerste gevecht zou hebben afgemaakt. Als ...

Walt Harris treft Alexander Volkov tijdens UFC 254

Een gevecht tussen twee top tien zwaargewicht kandidaten is in de maak voor de herfst. ...

Amsterdamse Boksschool sluit tijdelijk wegens coronavirus

De Amsterdamse Boksschool van topbokser Barry Groenteman sluit tijdelijk haar deuren vanwege het coronavirus. Eigenaar ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page