H.E.M.A. Historische Europese Vechttechnieken Nieuwe Rage! Nieuws
Nieuws

H.E.M.A. Historische Europese Vechttechnieken Nieuwe Rage!

H.E.M.A. Historische Europese Vechttechnieken Nieuwe Rage!

Historical European Martial Arts, of HEMA in het kort, omvat de studie en de praktijk van historische Europese vechttechnieken.

Als gemeenschap brengen ze de uitgestorven kunst van de oude Europese meesters terug naar het hedendaagse.. Jij zal vechten met staal, en je zal de tradities herhalen. Een slogan die bij veel mensen aanslaat, want ook Europa heeft een brede historie in vechtkunst. Men denkt dan vaak aan het Europese boksen of Savate, maar het begon al veel eerder tot ver in de middeleeuwen. Aangezien wij bij Vechtsport Info graag informatie en nieuws brengen over alle vechtsporten, leek het ons goed H.E.M.A. eens onder de aandacht te brengen.

Zwaardvechten als de ultieme vechtsport

Er zijn geen helaas geen foto's uit de oudheid waarop te zien is hoe de zwaarvechters van weleer trainden en vochten. Het simpel weg zwaaien met een zwaard betekende nog niet dat men zegevierde, sterker nog, ontwijking technieken, afweren, en schoppen of slaan hoorde ook bij het zwaardgevecht.

In de oosterse krijgstradities zijn er directe afstammelingen van meesters, hedendaagse meesters die geleerd van een meester die weer van een meester voor hem heeft geleerd. In Europa zijn veel krijgstradities uitgestorven of geëvolueerd tot puur sportieve vormen - sportschermen, boksen, worstelen.

Hoe komen ze weer terug?

Veel Europese meesters hebben handboeken achtergelaten, soms gedoceerd in poëzie. De HEMA-gemeenschap heeft deze handleidingen ontdekt, vertaald en geïnterpreteerd om de oude kunst te reconstrueren. Daaruit zijn de technieken die gebruikt worden verder geanalyseerd en uitgewerkt, en verven in de moderne H.E.M.A. vechtsport.

Hoe begin ik met H.E.M.A.?

Het onder de knie krijgen van HEMA is makkelijker dan u denkt. Er zijn honderden clubs / scholen over de hele wereld, en groeit dit aantal elke dag. En er zijn tal van middelen die er zijn om te leren, trainen en zelfs een eigen groep te starten. Er is een grote HEMA community en zelfs via Facebook kan men deze contacten. Interesse of wil je meer info over HEMA, bezoek dan de HEMA Facebook pagina.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws