Grote biceps zijn goed voor je hart - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Grote biceps zijn goed voor je hart

Grote biceps zijn goed voor je hart

Onderzoek wijst uit, dikke spierballen zijn goed voor je hart!

Uit nieuw onderzoek van de UCLA naar armen en benen bij mannelijke hartpatiënten, dat dikke spierballen goed zijn voor het hart. De onderzochte mannen met de meeste spieren en het minst aan buikvet hebben 68 procent minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan zeven jaar jongere dan dunne mannen met minder arm en been spieren. De reden: Spieren bevorderden dat het lichaam beter van de insuline functie gebruikt maakt.

Dikke spierballen zijn gezond voor je hart!

Trainen speelt een rol in de ontwikkeling en vertraging van hartproblemen, volgens de onderzoekers.

Terwijl de UCLA studie alleen de gemeten spieren in de ledematen van de deelnemers aan het onderzoek bevatte, is de beste strategie om zich te concentreren voor het opbouwen van spieren in je hele lichaam. Dat komt omdat hoe beter uw lichaamssamenstelling, des te slanker je uiteindelijk zult zijn.

Spieren verhogen de stofwisseling, het verbranden van calorieën en sneller verdwijnen van buikvet

En een gezond gewicht leidt tot een gezond hart. Een 10-jarige studie van de Mayo Clinic wees uit dat mensen met overgewicht 3 tot 6 keer meer kans op hartaanvallen hebben. Dus eerder dan mensen met een normaal gewicht. En persoon met obesitas leeft gemiddeld zelfs 8,2 jaar minder dan mensen met een normaal gewicht.

Vechtsporters en spieren

Voor vechtsporters is het belangrijk dat zijn hun spieren regelmatig trainen, alhoewel je zou denken dat zij met het beoefenen van een vechtsport alle spieren aanpakken dan heb je het mis. Er zijn een aantal vechtsporters die een warming up al te veel werk vinden. Echter is deze zeer belangrijk en pakt men de spier groepen al aan. Rekken en strekken, kniebuigingen, opdrukken en de buikspieren bijvoorbeeld zijn heel belangrijk. Je warmt niet alleen op, maar traint gelijk de spiertonus. Fitness kan naast vechtsporten, echter zie je niet veel bodybuilderachtige vechtsporters, simpelweg omdat te dikke spieren je danig in de weg kunnen zitten tijdens het beoefenen van je favoriete vechtsport.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page