Home / Nieuws / Groot verschil tussen salarissen UFC en Bellator MMA-vechters

Groot verschil tussen salarissen UFC en Bellator MMA-vechters

Er lijkt een groot verschil te zijn tussen de uitbetalingen aan vechters bij de UFC en Bellator.

De website MMA Insiders deed een vergelijking tussen de twee events die afgelopen weekend werden gehouden door zowel de UFC als Bellator.

Het blijkt dat de uitbetalingen aan de MMA-vechters bij Bellator beduidend lager liggen dan die bij de UFC. Vooral de vechters in het voorprogramma lijken er bekaaid af te komen tegenover hun collega’s bij de UFC.

Erg hoge boetes

Daar staat tegenover dat de UFC zware boetes oplegt aan vechters die hun gewicht niet halen en te zwaar blijken te zijn. Er wordt een percentage van hun gage afgetrokken en aan de tegenstander uitbetaald.

KLIK HIER>> voor meer info over de verschillen tussen de UFC en Bellator

De UFC heeft onlangs aangekondigd dat het de PPV-modellen (betaald kijken door fans), laat vallen en dat de compensatie voor vechters zal worden weerspiegeld in hun salarissen.

Bekijk ook

Onrecht: MMA-vechter steunt mensenrechtenadvocaat in strijd

De in opspraak geraakte MMA-vechter Xu Xiaodong wordt het leven aardig zuur gemaakt door de Chinese overheid.

Overval vrouwelijke bokskampioen: ‘Ik bleef in zijn ballen slaan’

Twee overvallers ontdekten afgelopen weekend dat ze de verkeerde vrouw hadden uitgekozen om mee te rotzooien, toen deze een Golden Gloves-kampioen bleek te zijn.

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Vechtsportautoriteit trekt teugels aan: Waarschuwt sportscholen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kondigde afgelopen week maatregelen aan tegen sportscholen die niet gesanctioneerde vechtsport evenementen houden.