Home / Nieuws / Groot verschil tussen salarissen UFC en Bellator MMA-vechters

Groot verschil tussen salarissen UFC en Bellator MMA-vechters

Er lijkt een groot verschil te zijn tussen de uitbetalingen aan vechters bij de UFC en Bellator.

De website MMA Insiders deed een vergelijking tussen de twee events die afgelopen weekend werden gehouden door zowel de UFC als Bellator.

Het blijkt dat de uitbetalingen aan de MMA-vechters bij Bellator beduidend lager liggen dan die bij de UFC. Vooral de vechters in het voorprogramma lijken er bekaaid af te komen tegenover hun collega’s bij de UFC.

Erg hoge boetes

Daar staat tegenover dat de UFC zware boetes oplegt aan vechters die hun gewicht niet halen en te zwaar blijken te zijn. Er wordt een percentage van hun gage afgetrokken en aan de tegenstander uitbetaald.

KLIK HIER>> voor meer info over de verschillen tussen de UFC en Bellator

De UFC heeft onlangs aangekondigd dat het de PPV-modellen (betaald kijken door fans), laat vallen en dat de compensatie voor vechters zal worden weerspiegeld in hun salarissen.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT