Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren
Home / Nieuws / Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren

Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren

Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren
De winkel van Atila Mert

Atila Mert, de bokszakken en trapkussen man van Brabant, laat kinderen uit gezinnen die in armoede leven gratis shoppen in zijn winkel in Eindhoven. Mert is in de vechtsportwereld geen onbekende en opent zijn deuren om te helpen.

De vechtsportondernemer kwam een paar weken geleden met het lumineuze idee, om vijf kinderen uit gezinnen die armoede leven, gratis te laten shoppen in zijn winkel in Eindhoven. ,,Ik geloof in ‘pay if forward’ en probeer dit ook in het normale leven toe te passen. Meestal geef ik hier geen ruchtbaarheid aan want dat vind ik persoonlijk niet nodig”, zegt Atila.

Wat is ‘Pay It Forward’?

Pay it forward is een uiting van een goede daad aan anderen in plaats van aan de oorspronkelijke weldoener. Je geeft de goede daad die aan jou is gedaan dus door aan anderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo ontstaat er een beweging van goede daden en maken we met elkaar de wereld iets mooier. (bron: Stichting Anders)

Bescheiden als altijd zegt Mert; ,,Normaliter bestaan dit soort initiatieven uit donaties, gratis boodschappen voor mensen die het nodig hebben of gratis gear in de winkel voor kids met ouders met een kleine beurs. Maar nu doe ik het wel publiekelijk, omdat ik hoop dat andere mensen het ook toe gaan passen, als ze dit nog niet doen. Ik kan het missen en als ik zo iemand uit de brand kan helpen, of blij kan maken, dan is het mijn taak om dit te doen.”

Geen limiet

Naast het feit dat Atila letterlijk en figuurlijk een groot man is, blijkt hij ook een groot hart te hebben en wil hij graag bijdragen. Kinderen van vijf sportteams uit heel Nederland mogen vanaf volgende week bij Mert in de Eindhovense winkel shoppen.

De kinderen mogen zelf hun fightgear samenstellen er is geen limiet aan prijs. Handschoenen, scheenbeschermers, shirt, short, tas, bandage, tok en hoofdkap. De trainers zullen hiervan op de hoogte worden gesteld. De namen van de desbetreffende kinderen worden om privacy redenen niet gepubliceerd.

Bekijk ook

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Geld verdienen met gokken op vechtsport is in ons land sinds kort legaal

‘Hij zal sterven!’ Ngannou gelooft dat Fury gevecht doorgaat

Het kan me niet echt schelen wat het zal zijn

De Rico’s en Badr’s van de toekomst’: Promotor geeft onbekende vechters een podium

Hij hoop dit jaar nog (2022) zijn eerste gala te organiseren in Eindhoven.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page