Gratis Aikido lessen voor vrouwen na moord op Turks meisje Nieuws
Nieuws

Gratis Aikido lessen voor vrouwen na moord op Turks meisje

Gratis Aikido lessen voor vrouwen na moord op Turks meisje

Naar aanleiding van de moord op de 20-jarige universiteitsstudente en ballerina Ceren Özdemir, heeft Aikido leraar Emin Aydin besloten gratis les te geven aan vrouwen.

Ceren Özdemir werd op 3 december vorig jaar vermoord. De Japanse vechtsport Aikido is een van de meest effectieve zelfverdediging sporten, en Emin Aydin besloot naar aanleiding van de moord gratis les te gaan geven aan vrouwen in de provincie Antalya.

De website deJongeturken meldt het initiatief, “Ik leer hen wat ze moeten doen als ze op straat worden lastiggevallen. Ook train ik hen op hoe ze moeten reageren als ze met een mes worden aangevallen,”zegt Aydin. Ook zegt hij dat de moord op de jonge vrouw hem erg aangreep.

Ook in Nederland

Het geweld in Turkije tegen vrouwen is hoog cijfers geven aan dat de teller op 124.521 staat over de eerste 10 maanden va 2019. Het betreft ook huiselijk geweld, met 19% gedaald tegenover 2018, maar de moorden op jonge vrouwen is van 280 naar 299 gegaan gerekend vanaf 2018 tot 2019.

Recentelijk nam een sportschool in Eindhoven het initiatief om een jong meisje dat in elkaar geslagen werd gratis een aantal maanden kennis te laten maken met vechtsport. Dit naar aanleiding van een filmpje waar te zien was hoe het meisje finaal in elkaar werd geslagen door een jongen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws