Goud voor blinde judoka Felix Smart Abbey in Londen Nieuws
Nieuws

Goud voor blinde judoka Felix Smart Abbey in Londen

Goud voor blinde judoka Felix Smart Abbey in Londen

Goud voor blinde judoka Felix Smart Abbey in Londen

Senioren Judo

Felix is ook al is hij visueel gehandicapt een fervent judoka en een voorbeeld voor velen. Met zijn 50 jaar is hij erop gebrand om mee te doen aan de Para-Olympische Spelen in Tokio. Hij bevindt zich in de voorbereiding voor de spelen en zal daar zeker hoge ogen gaan gooien. "Mijn naam is Felix Smart Abbey, maar de meeste mensen kennen me als Smart. Ik ben een 50 jarige judoka met een Olympische droom. Of eigenlijk moet ik Paralympische droom zeggen, " Zo staat te lezen op de site van Doneer actie.

Talent

Felix is niet altijd blind geweest en kon gewoon zien, ook is hij een laatbloeier als het op judo aankomt. Hij werd aangestoken met het judo virus in 1996, zelf zegt hij daarover; "Tijdens de Olympische spelen van 1996 heb ik, iedere keer als er Judo op tv was, tot diep in de nacht als een bezetene Judowedstrijden zitten/liggen/staan kijken. 1996 zal dan ook altijd in mijn geheugen gegrift staan als het jaar dat ik verliefd werd op de judosport."

En hij bleek talent te hebben. Desondanks het feit dat hij laat begon met judo, kreeg hij het alsnog voor elkaar om de 3e kyu op zijn bruine band te behalen (dat is bijna de zwarte - de hoogst haalbare - band).

Felix werd langzaam aan blind

En tja, ik zou willen zeggen dat ik in één ruk blind werd maar dat is niet het geval. Het ging langzaamaan van: ''wat staat er op dat bordje daar?''sorry, ik had je echt niet gezien.'' als reactie op een bekende die me op een meter afstand passeert op straat en beledigd is als ik niet terugzwaai." Vervolg hij. Over een periode van 8 jaar verloor ik 80% van mijn zicht. En daarmee ook ongeveer 80% van mijzelf." Echter laat dit hem niet stoppen om zijn favoriete sport te beoefenen en op hoog niveau, met goud als beloning.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws