Gokhan Saki; "Ik accepteerde mijn verlies, maar ik kom terug" Nieuws
Nieuws

Gokhan Saki; "Ik accepteerde mijn verlies, maar ik kom terug"

Gokhan Saki; "Ik accepteerde mijn verlies, maar ik kom terug"

Gokhan Saki; "Ik accepteerde mijn verlies, maar ik kom terug"

Verlies

Eerder dit jaar op UFC 226, stapte de kickboks-legende Gokhan Saki de kooi in van de UFC om het gevecht aan te gaan met Khalil Rountree. Uitermate voorbereid en klaar om de partij op zijn naam te schrijven kwam er een kink in de kabel. Hij verloor de partij tegen Roundtree maar toonde zijn professionaliteit, als de vechter die hij is.

Alhoewel Saki verloor van Roundtree, toonde hij toch een ongelooflijke sportiviteit en feliciteerde hij zijn tegenstander met de overweldigende overwinning. Dat gezegd hebbende, voelt Saki dat de uitkomst van dit gevecht meer kan worden toegeschreven aan zijn eigen fouten dan de techniek van Rountree.

Ferrari

"Het was niet dat hij zo goed was, het was dat ik slecht was.” Over het feit dat hij verloor is hij duidelijk. “Een Ferrari is nog steeds een betere auto dan een Suzuki, maar als de chauffeur verkeerd schakelt, zal hij verliezen. Ik reed in de Ferrari maar schakelde slecht. Ik accepteer mijn verlies, “aldus Saki.

Na zijn verlies kreeg Saki een storm van kritiek over zich heen, ook van enkele vechters, die in zijn ogen nooit iets groots in de sport hebben neergezet en zegt daarover; "Wat ik daarover denk [is]: 'Als je me gaat bekritiseren, kun je beter minstens zo goed of beter zijn”, citaat van de rapper Eminem.

Fanbase

Echter bleven zijn fans hem trouw, Saki beschikt dan ook over een uitgebreide wereldwijde fanbase opgebouwd onder meer in zijn indrukwekkende kickboks carrière.

"Ik heb een enorme fanbase en ik heb echt een band met hen", zei Gokhan Saki over zijn fans. "Als ik verlies, laten mensen me niet vallen, ik heb zelfs meer volgers en veel MMA-fans gekregen. Toen ik verloor, kreeg ik meer dan 10.000 berichten die me een hart onder de riem staken en me vertelden dat ze weten dat ik het beter kan en dat ik het de volgende keer zal laten zien. Ik heb misschien 10 of 20 slechte reacties gehad en gezien het lage aantal waren ze waarschijnlijk van de fans van Khalil. "

Gokhan Saki’s verlies tegen Khalil Rountree was wellicht een domper, maar hij laat het er niet bij zitten. Zijn fans kunnen vewachten dat hij in de toekomst het beste van zichzelf zal laten zien. En Saki kennende zijn dat geen loze woorden, maar zal hij het omzetten in daden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hem weer in actie te zien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws