Glory-ster Vakhitov is een BEEST volgens UFC’er Shahbazyan – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Glory-ster Vakhitov is een BEEST volgens UFC’er Shahbazyan

Glory-ster Vakhitov is een BEEST volgens UFC’er Shahbazyan

Artem Vakhitov (links) met Edmen Shahbazyan

Edmen Shahbazyan maakt zich klaar voor zijn gevecht met Jack Hermansson aankomend weekend tijdens UFC Fight Night: Font vs Garbrandt in Las Vegas. Om zo goed mogelijk te presteren heeft Shahbazyan de hulp ingeroepen van voormalig Glory kampioen Artem Vakhitov.

Over het gevecht van dit weekend met Hermansson, na het eerste verlies van zijn eerste carrière tegen Derek Brunson in augustus 2020 zegt Shahbazyan: ,,Van dat eerste verlies heb ik veel geleerd. Ik ben gewoon opgewonden om weer binnen te knokken en echt mijn verbeteringen te laten zien, de overwinning te behalen. In dtt gevecht wil ik heel graag voor de finish gaan”, zegt Shahbazyan.

Hij is een beest, hij is de beste ter wereld in zijn vak

Shahbazyan over Vakhitov

,,Ik legde veel druk op mezelf om het gevecht met Derek Brunson af te maken en dat putte mij uit me, dus als ik kalm en ontspannen kan blijven, niet naar de finish haasten, dat is een van de grote aanpassingen.” Over waarom hij de Russische kickbokskampioen Artem Vakhitov binnenhaalde voor dit gevecht is Shahbazyan duidelijk.

Onder druk

,,Hij is een beest, hij is de beste ter wereld in zijn vak. Het is een zegen geweest om met hem te kickboksen, het heeft me veel geholpen ik ben gewoon opgewonden om te blijven verbeteren, van hem te blijven leren, steeds beter te worden”, aldus Shahbazyan.

Over het helpen van Shahbazyan bij de voorbereiding op Hermansson, zegt Vakhitov die zelf 17 juli een herkansing krijgt tijdens Glory 78 tegen Alex Pereira, blij zijn te kunnen helpen. ,,De kans om te trainen met een top UFC-vechter was erg interessant. Het was iets nieuws voor mij, hoewel ik al een tijdje aan MMA zit te denken om te gaan doen”, zegt Vakhitov.

,,Ik ben ingeschakeld om stand-up te werken met Edmen en we hebben veel gewerkt aan het onder druk staan en het opbouwen van reactiviteit en timing in zijn slaan, die hij in dit gevecht kan meedragen.”

Bekijk ook

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Ex-Glory Kickbokser Robbie Hageman maakt rentree: ‘Hersentumor kreeg mij niet klein’

Robbie Hageman werd twee en een half jaar geleden getroffen door een hersentumor,

UFC’s ‘Baddest Motherfucker’ Jorge Masvidal: ‘Ik kom iemand afmaken’

Jorge Masvidal, de UFC Baddest Motherfucker titelhouder wil in de tweede helft van 2021 terugkeren naar de UFC-Octagon.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page