GLORY REDEMPTION biedt podium aan jonge talenten Bailey Sugden en Chenglong Zhang - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GLORY REDEMPTION biedt podium aan jonge talenten Bailey Sugden en Chenglong Zhang

GLORY REDEMPTION biedt podium aan jonge talenten Bailey Sugden en Chenglong Zhang

GLORY geeft aankomend weekend twee jonge getalenteerde vechters de kans van hun leven.

De twintig jaar oude Bailey “Bad Boy” Sugden (10-1, 2 KO, uitkomend voor het Verenigd Koninkrijk) en de negentienjarige Chenglong Zhang (45-5, 11 KO, uitkomend voor China) zijn toegevoegd aan GLORY: REDEMPTION. Zij zullen zich aanstaande zaterdag 9 december tijdens dit wereldwijde pay-per-view event moeten bewijzen. GLORY: REDEMPTION wordt live uitgezonden op Ziggo Sport vanuit Ahoy Rotterdam en is daarnaast beschikbaar middels pay-per-view op UFC.TV voor €25.

Het tweetal was eerder ingedeeld als openingswedstrijd bij GLORY 49 SuperFight Series, maar door het plotselinge en onverwachte pensioen van zwaargewicht Xavier Vigney ontstond er een mogelijkheid op de fight card van GLORY: REDEMPTION.

GLORY REDEMPTION biedt podium aan jonge vedergewichten Bailey Sugden en Chenglong Zhang

De jonge kickbokstalenten mogen zich tijdens GLORY: REDEMPTION bewijzen naast andere toppers uit de kickbockswereld, zoals de zwaargewicht wereldkampioen Rico Verhoeven en de geweldige uitdager Jamal Ben Saddik. Daarnaast komen ook de vechters van hét gevecht van het jaar 2016, Michael Duut en Danyo Ilunga, in actie. Medevedergewichten Petchpanomrung Kiatmookao en Zakaria Zouggary gaan bovendien met elkaar de strijd aan om te beslissen wie de nummer 1 uitdager in hun divisie is.

“Zowel Bailey als Chenglong hebben alle kenmerken die GLORY belangrijk vindt bij opkomende talenten,”

zegt Cor Hemmers, Managing Director Sports en Head of Talent Operations bij GLORY. “Beiden hebben zich keer op keer bewezen in zware toernooien om daarmee hun plek veilig te stellen op de GLORY ranglijst. Bovendien blijven ze naar nieuwe uitdagingen snakken. Daarnaast vinden we het belangrijk om talenten kansen te bieden zich te ontwikkelen binnen het grootste wereldwijde kickboksplatform. Hiermee kan het publiek kennis maken met de volgende generatie vechters.”

Sugden is opgegroeid in een vechtersfamilie in Newark in Engeland en startte met zijn training op vijfjarige leeftijd. Na een succesvol GLORY-debuut – een unanieme beslissing over de winst op Arthur Soror tijdens GLORY 43 SuperFight Series afgelopen juli – geeft Sugden aan dat het bemachtigen van de GLORY vedergewichttitel ‘het enige is dat er toe doet’ voor hem.

Net als zijn tegenstander is Zhang ook door zijn familie geïnspireerd. Zijn broer zorgde ervoor dat hij als dertienjarige begon met Muay Thai. Hij boekte al driemaal winst binnen GLORY, waarvan de twee meest recente plaatsvonden tijdens het toernooi van GLORY 46 China afgelopen oktober.

Zhang vindt het belangrijk zijn tegenstanders te respecteren: “Omdat ik hen respecteer, probeer ik ze altijd knock-out te slaan, omdat dat het beste gevecht oplevert. Ik hoop dat mijn tegenstander dezelfde instelling heeft.”

GLORY: REDEMPTION start aanstaande zaterdag 9 december om 22:00 uur en is via UFC.TV beschikbaar voor €25.

Het complete overzicht van GLORY: REDEMPTION ziet er als volgt uit:

GLORY: REDEMPTION
Zwaargewicht wereldtitelgevecht: Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Licht zwaargewicht gevecht: Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Vedergewicht gevecht: Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang
Vedergewicht No. 1 Contender gevecht: Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

GLORY 49 SuperFight Series staat gepland voorafgaand aan GLORY: REDEMPTION. Top-10 zwaargewichten Ismael “Mr. Pain” Londt (39-7-1, 18 KO, uitkomend voor Nederland) en Curaçaos-Nederlandse vechter D’Angelo Marshall (16-2, 9 KO, uitkomend voor Curaçao) zijn de headliners van de fight card.

Anderson “Braddock” Silva (41-17-1, 26 KO, uitkomend voor Brazilië), eerder de tegenstander van Xavier Vigney’, gaat de strijd aan met Brian “The Hitman” Douwes (45-21-2, 25 KO, uitkomend voor Nederland), die slechts drie dagen voor het event zich beschikbaar stelt.

GLORY 49 SuperFight Series wordt aanstaande zaterdag 9 december exclusief gelivestreamd via UFC FIGHT PASS om 19:30 uur.

De volledige fight card van de GLORY 49 SuperFight Series ziet er als volgt uit:

GLORY 49 SuperFight Series
Middengewicht wereldtitelgevecht: Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Weltergewicht gevecht: Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Zwaargewicht gevecht: Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Zwaargewicht gevecht: Anderson Silva vs. Brian Douwes
Weltergewicht gevecht: Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates

Bekijk ook

Topbokser Adrian Broner daagt Nate Diaz uit! 'Ik laat je alle hoeken zien'

Beruchte bokser daagt Nate Diaz uit! ‘Ik laat je alle hoeken zien’

Diaz vocht vorige maand zijn UFC-contract uit

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page