Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: 'Niets is zeker' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: ‘Niets is zeker’

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: ‘Niets is zeker’

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: 'Niets is zeker'

Artem Vakhitov, de Russische voormalig Glory lichtzwaargewicht kampioen is gespot bij de UFC. Dit wekte de interesse van de pers en in een interview met journalist Kirill Novikov, deed de topknokker uit de doeken waarom hij in America was.

In januari dit jaar stond Vakhitov tegenover de Braziliaan Alex Pereira in een controversiële wedstrijd. De uitslag waar Pereira met het lichtzwaargewicht goud naar huis ging staat zwaar onder druk. Zelfs Glory eigenaar Pierre Andurand kwam in het geweer en vindt een direct herkansing op zijn plaats. Echter blijkt uit het interview met Kirill Novikov dat zowel Vakhitov als Pereira beide hun laatste contract gevecht hadden onder de organisatie.

Contract verlopen

,,Het gevecht met Pereira was het laatste onder ons contract en het laatste onder Pereira’s contract. De onderhandelingen zijn nog gaande, er zijn geen officiële beslissingen: officiële bevestigingen van de herkansing, officiële contracthandtekeningen, noch wij, noch Pereira”, zegt Vakhitov tegen Novikov.

Vakhitov die 3 weken in Amerika verbleef om te trainen en de UFC bezocht, werd gevraagd of er een eventuele overstap naar het MMA in zit: ,,Ik kan geen commentaar geven. We keken naar de gevechten. Al het andere is zakelijk, niets persoonlijks. ” Vakhitov laat in het midden of er gesproken is met UFC-officials, maar zegt wel dat als er een overstap komt vechter als Israel Adesanya en Jan Blachowicz interessante tegenstander kunnen zijn.

Niets is zeker

Over het trainen in Amerika zegt Vakhitov geen MMA te hebben geprobeerd. ,,We trainden bij Edmond Taverdyan Hall. Zijn vechter, Edmon Shahbazyan, bereidt zich voor op zijn gevecht op 15 mei. Het gevecht is belangrijk in zijn carrière, omdat hij na deze overwinning naar de top kan gaan en zichzelf kan uitproberen met de jongens uit de top 10. Het doel is om zijn vechtvaardigheden te corrigeren en een goed niveau van te bereiken”, aldus Vakhitov.

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: 'Niets is zeker'

Als wij Vakhitov mogen geloven is er nog niets zeker wat betreft een herkansing gevecht met Pereira. Insiders zeggen dat Glory in augustus weer met een evenement komt, er is dus nog tijd om zaken uit te onderhandelen. Fans kijken in ieder geval uit naar nog een gevecht tussen de Rus en Braziliaan.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page