Home / Nieuws / GLORY kampioen Alex Pereira richt zich op ‘terugkeer naar MMA’

GLORY kampioen Alex Pereira richt zich op ‘terugkeer naar MMA’

GLORY kampioen Alex Pereira richt zich op 'terugkeer naar MMA'

Alex Pereira, de huidige Glory middengewicht kampioen, is 39-6 als kickbokser en heeft een 2-1 record in MMA. Echter wil hij zijn MMA-record gaan verhogen en zich compleet gaan toeleggen op de mixed martial arts.

De GLORY kampioen is 31 jaar oud en zegt dat hij geen gevechten meer heeft op zijn contract met het kickboksbedrijf. Pereira is nog steeds onder contract bij de organisatie tot april 2019, zegt hij, maar hoopt te worden vrijgelaten om een ​​carrière in MMA na te streven.

“Ik heb twee aanbiedingen ontvangen van grote MMA-organisaties en we analyseren deze,” zegt Pereira. “Ik wil naar MMA gaan. Ik weet niet waar ik heen ga, maar als GLORY mij niet laat gaan, wacht ik tot mijn contract voorbij is. ”

UFC

Een tegenstander heeft Pereira ook al op het oog in de vorm van  “The Last Stylebender” Israël Adesanya. De laatste maakt een snelle carrière mee bij de UFC. De twee stonden al twee keer eerder tegenover elkaar in het kickboksen tijdens wedstrijden die Pereira won.

De eerste keer dat ze elkaar ontmoetten, won de Braziliaan in mei 2016 via beslissing in China. Adesanya en Pereira kwamen 10 maanden later elkaar weer tegen in de ring in Brazilië en Pereira versloeg Adesanya met een brutale linkerhoek naar de kaak.

Afkomst telt niet

“Ik wil bekend worden, ik wil iedereen laten zien dat iemand die is geboren en opgegroeid in een favela de top kan bereiken, het hoogste niveau kan bereiken”, zegt Pereira. “Ik ben nooit naar een ander land verhuisd om te trainen en werd kampioen bij GLORY.

“Het is geweldig om te laten zien dat iedereen geweldige dingen kan bereiken. En ik ga dat na het kickboksen nu doen in het MMA”, vervolgt hij.

 

 

 

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...