GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch!

GLORY Baas Zelaznik: Jury maakte verkeerde beslissing, Meksen verdient Rematch!

Anissa Meksen mag haar partij tegen Jady Menezes dan wel verloren hebben afgelopen nacht tijdens GLORY 56, maar niet alleen haar fans zijn het daar schijnbaar niet mee eens, ook Glory Kickboxing CEO Marshall Zelaznik zegt dat de juryleden het verkeerd hadden. Meksen (96-4, 30 KO’s) maakte de tweede titelverdediging op -55.3kg tegenover tegen de Braziliaanse Jady Menezes  (12-2, 5 KO’s) in de co-headliner van GLORY 56 welke gehouden werd in Denver, de hoofdstad van Colorado.

Formaliteit

Deze ontmoeting, die bijna een formaliteit leek te zijn voor Anissa die Jady al in juni 2017 had verslagen, eindigde met een beslissing aan het einde van de 5 geplande rondes. Maar hier, tegen alle verwachtingen in, gaven de juryleden Jady aan als winnaar dmv een split decision (48-47, 45-50, 48-47) hoewel uit de statistieken duidelijk blijkt dat Anissa een voorsprong had in de partij.

“Ik denk niet dat dit de juiste beslissing was,” zei Zelaznik tegen Glory-correspondent Whitney Miller, in een interview gepubliceerd op het YouTube-kanaal van de Organisatie. “Je zou een manier kunnen bedenken om te proberen het te rechtvaardigen. Als je naar de cijfers van de statistieken kijkt, is deze de overwinning voor Meksen dichterbij dan misschien velen van ons denken.”

Herkansing

“De voormalige super bantamgewicht kampioen Anissa Meksen verdient een herkansing met de huidige titelhouder Jady Menezes,” zegt Zelaznik. Meksen bleek de betere te zijn als het om het uitdelen van stoten gaat en wist Menezes voor te blijven met een duidelijke marge, maar twee van de juryleden gaven het voordeel aan de agressievere Braziliaan.

“Het was grappig. Terwijl het gevecht eindigde, dacht ik bij mezelf: ‘Wauw, ze is duidelijk de wereldheersende vechter in die gewichtsklasse.’ Dat verandert niet voor mij, het feit dat ze verloor evemin. Maar zijzelf en haar team zijn teleurgesteld. Ze willen een rematch. We zullen erover praten. We zullen een manier vinden om dat te realiseren. Ik denk dat ze er recht op heeft en we moeten proberen het voor elkaar te krijgen. ‘

Je vraagt je alleen af waarom er een rematch moet koen als het zo klaar als een klontje is dat Meksen eigenlijk gewonnen heeft, is het niet simpeler om de beslissing terug te draaien en Meksen alsnog als winnaar uit te roepen?

 

 

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page