Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY 60: Harut Grigorian zegt af, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

GLORY 60: Harut Grigorian zegt af, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

GLORY 60: Harut Grigorian geblesseerd, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

Het nieuws dat Harut Grigorian zijn titel niet zal verdedigen zaterdagavond in Lyon tijdens Glory 60 vanwege een blessure, kwam hard aan. Echter ging de geruchtenmolen rond als in een storm en werd gesuggereerd dat Jimmy Vienot tegenover Cedric Doumbe de ring in zou gaan.

Het is een harde klap die de kampioen Harut Grigorian moest incasseren, uitvallen voor een titelstrijd na een blessure veroorzaakt door trainen. Diverse Franse media melden echter dat er een oplossing is gevonden.

GLORY had maar een paar uur om het probleem op te lossen en er waren maar heel weinig oplossingen beschikbaar. Maar de pech van sommigen maakte het geluk van anderen en de drievoudige wereldkampioen Muay Thai Jimmy VIENOT was een meer dan voor de hand liggende keuze.

Strategie

Wetende dat vechter uit Montpellier al was gepland op de kaart van GLORY 60, is Jimmy volledig klaar fysiek al zal hij een nieuwe strategie moeten voeren om zijn kansen tegen Cedric DOUMBE te maximaliseren, die ook zal zijn plannen zal veranderen nu hij tegen Viennot vecht.

Harut GRIGORIAN behoudt echter zijn titel en zou snel weer de ring in moeten gaan tegen de winnaar van dit duel DOUMBE vs VIENOT zodra hij hersteld is.

Tot slot het Franse publiek (en Jimmy) blijft waarschijnlijk de grote winnaar van deze tragedie maar het is duidelijk dat de fans van de Franse kickboksers waarschijnlijk nog meer geïnteresseerd zullen zijn in dit gevecht dan het origineel.

Bekijk ook

Acteurs gezocht voor Nederlandse ‘Kung Fu’ jeugdfilm

Scenarist en regisseur Froukje Tan gaat volgend jaar een Kung Fu jeugdfilm in Rotterdam opnemen

PAK SLAAG: MMA-vechter breekt arm van verkrachter (video)

De verkrachter koos het verkeerde huis

ENFUSION AWARDS: Kies de vechter van het jaar en meer

De Nederlandse kickboks organisatie Enfusion laat fans mee stemmen om hun Fighters of the Year, events en meer te kiezen.