GLORY 56: Verrassende winst van Jady Menezes op Anissa Meksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GLORY 56: Verrassende winst van Jady Menezes op Anissa Meksen

GLORY 56: Verrassende winst van Jady Menezes op Anissa Meksen

De bantam kampioen Meksen is haar titel kwijt, de verrassende winst van Jady Menezes op Anissa Meksen afgelopen nacht tijdens GLORY 56 maaket nogal wat tongen los. In een partij die gedomineerd leek door Meksen kwam de jury beslissing als een donderslag bij heldere hemel voor Meksen, maar ook Menezes kon het niet geloven dat zij gewonnen had, en wist niet hoe te reageren op vragen in de ring. In 2017 stonden Meksen en Menezes in een superfight al eens tegenover elkaar een partij die Meksen won.

GLORY 56: Discutabele winst van Jady Menezes op Anissa Meksen?

Twitter ontploft

In de zaal was het boe-geroep niet van de lucht na de aankondiging van ringspeaker Tim hughes dat Menezes de winst mee naar huis neemt. Maar op social media barste een aardige bom, en zelfs het officiële Twitter account van GLORY stelde de vraag “Jady Menezes is your new bantamweight champion! What are your thoughts on the decision?” Twijfel alom over de beslissing of toch terecht gewonnen?

Meksen was een perfecte 8-0 in 2017, inclusief drie overwinningen binnen de GLORY-ring. Onder haar overwinningen waren voormalig Bellator Kickboxing titel uitdager Gloria Peritore en ISKA titel uitdager Chiara Vincis. Haar grootste overwinning kwam echter in haar laatste gevecht van het 2017. Meksen daagde Tiffany van Soest uit voor de GLORY super bantamgewicht titel op GLORY 48 en zegevierde.

Beste vrouwelijke kickbokser

Meksen’s snelheid en vloeiende combinaties waren het verhaal van het gevecht, omdat ze altijd een seconde voorsprong had op Van Soest over de vijf rondes. De titeloverwinning bevestigde Meksen verder als de nr. 1-gerangschikte kickbokser bij de vrouwen ter wereld,  het heeft haar ook geïntroduceerd bij een bredere groep fans van kickboksen. Echter wordt zijn nu afgetroefd door de Braziliaanse.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page