'Gezeik zat!' Pieter Buist tekent Bellator MMA contract Nieuws
Nieuws

'Gezeik zat!' Pieter Buist tekent Bellator MMA contract

'Gezeik zat!' Pieter Buist tekent Bellator MMA contract

Pieter Buist, de vuilnisman die wereldkampioen MMA-vechten werd, heeft voor 18 maanden (4 partijen) getekend bij Bellator MMA. Hij verlaat hiervoor ONE Championship die hem zijn droom om wereldkampioen te worden bijna afpakten.

Het verhaal van Buist is er een die zo uit een film kan komen. De voormalige vuilnisman werkt zich op tot wereldkampioen bij WFL 2018, won daar een contract bij Bellator MMA maar verkoos ONE Championship. Iets waar hij later spijt van kreeg, tegen onze redactie zegt Buist blij te zijn naar Bellator over te stappen.

Ze laten je gewoon vallen

,,Eerst wordt je behandeld als een held, dan laten ze je vallen als een baksteen", zegt Buist over de Aziatische vechtsport organisatie. ,,Ik werd uit de top 5 rankings gegooid na slechts één verliespartij dat hoort zo niet." Dit was de aanzet voor nog meer ontevredenheid bij de topvechter (lees meer onder video).

Toen zijn zoontje net geboren was werd Buist gebeld om te vechten, als topatleet ging hij akkoord maar had een korte voorbereiding. ,,Op het laatst leek ik wel een reserve vechter die mocht komen opdraven als 'last minute' vervanger", zegt Buist die soms maar twee weken had om zich voor te bereiden.

Ik wordt kampioen

Dit alles en nog meer deed Buist besluiten buiten de ONE organisatie te kijken en kwam Bellator in beeld die de Nederlander maar al te graag wilden hebben. ,,Mijn laatste gevecht bij ONE hebben we echt moeten afdwingen, ik kreeg via Instagram een bericht of ik wilde vechten, weer twee weken van tevoren."

Dat was voor Buist de druppel die via zijn nieuwe manager Mima Safapour bij Bellator terecht kwam, nadat de broer van kampioen Gegard Mousasi zei dst de Amerikanen hem graag wilden hebben. ,,Ik heb nog een gevecht staan bij ONE, maar die steken ze maar mooi waar de zon niet schijnt. Ik heb er weer zin in en binnen twee jaar heb ik de Bellator lichtgewicht titel", aldus Buist.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws