Geweld tegen uitsmijters: 'kroegbazen huren kickboksers in' (video) Nieuws
Nieuws

Geweld tegen uitsmijters: 'kroegbazen huren kickboksers in' (video)

Geweld tegen uitsmijters: 'kroegbazen huren kickboksers in' (video)
Geweld tegen uitsmijters: 'kroegbazen huren kickboksers in' (video)

Engelse Pub keten Wetherspoon, welke in 1979 door Tim Martin in Londen opgericht werd is een voorbeeld waar het regelmatig mis gaat. Maar niet alleen deze kroegen hebben last van de vechtende jongeren die het als een sport zien om constant uit te dagen.

“Het vechten zit ons Engelsen in het bloed, we laten ons niets zeggen en het hoort er een beetje bij in het weekend," zegt een van de jongeren die van kroeg tot kroeg trekken om niet alleen maar iets te drinken.

Huur vechtsporters in

Als tegen reactie huren de kroegen steeds vaker goed getrainde vechters in zoals kickboksers, MMA-vechters of afkomstig uit andere vechtsporten.

“We zien wel dat de jongeren vaak schrikken als zij een ervaren vechter tegenover zich krijgen, echter werd het soms ook als een lap op een rode stier,” verklaard een politie woordvoerder.

Licentie

Om in het Verenigd Koninkrijk te werken als een "Door supervisor" (uitsmijter), moet deze een SIA-licentie hebben. De licentie werd in 2001 gecreëerd en reguleert de particuliere beveiligingsindustrie om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

De meeste kroegen hanteren de SIA regels maar het komt ook voor dat er mensen aan de deur staan zonder de benodigde licentie. Wij zijn er geen voorstander van dat leden van onze gym ergens aan een deur staan,” zegt een sportschoolhouder.

Slecht daglicht

"De sport kan er namelijk een slechte naam door krijgen en als er iets mis gaat krijgen de vechtsporters meestal de schuld,”vervolgt hij.

De instanties in Engeland beraden zich op plannen om beveiliging personeel beter te scholen in zelfverdediging, een simpel standje blijkt niet te helpen. Ook wordt er gekeken naar weerbaarheid middelen zoals pepperspray om vechtende jongeren uit elkaar te krijgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws