Home / Nieuws / GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse’ karateka’s om de oren

GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse’ karateka’s om de oren

GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse' karateka's om de oren

De Wereld Jeugd Kampioenschappen Karate te Santiago Chili, die deze week gehouden wordt, lijkt gedomineerd door rellen en onlusten.

De rellen onstonden nadat de regering de prijs van een buskaartje significant verhoogde. Na ampel beraad en inkorten van het programma ivm de ingestelde avondklok besloot de WKF de kampioenschappen toch te laten plaatsvinden

De Japanse Iraanse en Zweedse selectie hadden zich al afgemeld en nemen niet deel aan dit WJK, welke eens in de 2 jaar gehouden word. Ook Jaap Smaal internationaal scheidsrechter is in Chili, deze maakte de gewelddadigheden aan den lijve mee en moest gedwongen op zijn hotelkamer blijven, erwt namelijk flink geschoten met scherp.

Veel Nederlanders

Veel ouders van de Nederlandse karate talenten zijn in Chili om hun kinderen aan te moedigen. De Luxemburgse en Zwitserse selectie hebben nadat hun hotel werd overrompeld door relschoppers en personen werden gemolesteerd, per direct hun deelname gestaakt en zijn hals over kop vertrokken.

ZIE OOK >> Groot kickboks toernooi in Chili afgelast wegens tumult

Mede door het ontbreken van toon aangevende Karate landen als Japan en Iran, die 2 jaar terug in Tenerife samen goed waren voor 13 x goud is dit een WJK waar met gemengde gevoelens op zal worden teruggekeken.

Bekijk ook

Moeder Natalee Holloway helpt in zaak vermiste dochter UFC-vechter

Beth Holloway (R) helpt mee in de zoektocht c is de moeder van Natalee die ...

Rico Verhoeven doet trucje: ‘Reacties branden los’

Je moet als bekende Nederlander of sporter toch echt wel een groot incassering vermogen bezitten. ...

OPGEPAKT: Ontvoerder dochter UFC-vechter in de kraag gevat

De gezochte man in verband met de zaak van de vermiste Aniah Blanchard is in ...