GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse' karateka's om de oren Nieuws
Nieuws

GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse' karateka's om de oren

GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse' karateka's om de oren
GEWELD: Kogels vliegen ’Nederlandse' karateka's om de oren

De Wereld Jeugd Kampioenschappen Karate te Santiago Chili, die deze week gehouden wordt, lijkt gedomineerd door rellen en onlusten.

De rellen onstonden nadat de regering de prijs van een buskaartje significant verhoogde. Na ampel beraad en inkorten van het programma ivm de ingestelde avondklok besloot de WKF de kampioenschappen toch te laten plaatsvinden

De Japanse Iraanse en Zweedse selectie hadden zich al afgemeld en nemen niet deel aan dit WJK, welke eens in de 2 jaar gehouden word. Ook Jaap Smaal internationaal scheidsrechter is in Chili, deze maakte de gewelddadigheden aan den lijve mee en moest gedwongen op zijn hotelkamer blijven, erwt namelijk flink geschoten met scherp.

Veel Nederlanders

Veel ouders van de Nederlandse karate talenten zijn in Chili om hun kinderen aan te moedigen. De Luxemburgse en Zwitserse selectie hebben nadat hun hotel werd overrompeld door relschoppers en personen werden gemolesteerd, per direct hun deelname gestaakt en zijn hals over kop vertrokken.

ZIE OOK >> Groot kickboks toernooi in Chili afgelast wegens tumult

Mede door het ontbreken van toon aangevende Karate landen als Japan en Iran, die 2 jaar terug in Tenerife samen goed waren voor 13 x goud is dit een WJK waar met gemengde gevoelens op zal worden teruggekeken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws