Home / Nieuws / Gevangenen organiseren brute ‘Vecht Club’ achter de tralies

Gevangenen organiseren brute ‘Vecht Club’ achter de tralies

Gevangenen organiseren brute ‘Vecht Club’ achter de tralies in de gevangenis

Uitgelekte beelden ontstaan van uit de gevangenis laat gevangenen zien die deelnemen aan een georganiseerde ‘Fight Club’, terwijl opgeborgen achter de tralies op Mt Eden Correctional Facility in Auckland, Nieuw-Zeeland. De één-op-één gevechten werden gefilmd in zowel gevangenis cellen en de open sport zaal. Ze werden op beeld op genomen door binnen gesmokkelde mobiele telefoons en vervolgens illegaal ge-upload naar social media.

27 gesmokkelde mobiele telefoons

Er werd gemeld dat ongeveer 27 gesmokkelde mobiele telefoons en 22 SIM-kaarten werden binnen gesmokkeld in de gevangenis faciliteit in het afgelopen jaar alleen. De meerderheid van de gevangenen die deelnamen aan de niet-erkende gevechten werden gezien met de ‘Black Power’ bende tatoeages. ‘Black Power’ is een prominente bende in Nieuw-Zeeland, met leden voornamelijk uit Maori en Polynesische achtergrond. De bende werd opgericht in reactie op de rivaliserende ‘Mongrel Mob’ bende en andere white power bendes.

Brute aanvallen

De beelden toonden gevangenen die met brute aanvallen elkaar met harde stoten en trappen proberen te vernietigen, terwijl omringd door een groep andere gevangenen die het bloedvergieten aan lijken te moedigen. Elk gevecht duurde enkele minuten, zonder onderbreking of onderbreking vanuit de gevangenis autoriteiten op elk punt. De georganiseerde ‘Fight Club’ werd alleen geopenbaard aan gevangenis ambtenaren nadat Nikki Roper, een veroordeelde moordenaar, in het ziekenhuis werd opgenomen na het oplopen van ernstige verwondingen tijdens een van de bare-knuckle wedstrijden.

Extra maatregelen

Mt Eden gevangenis management is nu onder herziening nadat de beelden openbaar werd gemaakt. Er zijn maatregelen genomen om de extra beveiliging toe te voegen aan de inrichting, zoals het beperken van de toegang van gevangenen tot de sport zaal. Een grondig onderzoek naar de incidenten te onderzoeken is voorgesteld.

Bekijk ook

BREAKING: Nieky Holzken treft Australische kickbokslegende op 21 april

Nieky Holzken zal op 21 april het gevecht aangaan met Muaythai legende John Wayne Parr. ...

MMA-reus Ngannou doorstaat loodzware test (video)

Francis Ngannou is een vechter om tekening mee te houden. De reus is welhaast onverslaanbaar ...

‘Conor McGregor sloopt rivaal in herkansing gevecht’, meent Tyson Fury

Tyson Fury is er zeker van, een derde gevecht tussen Conor McGregor en Dustin Poirier ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page