Geslaagd MMA Seminar Alistair Overeem 29 april 2017 Noordwijkerhout Nieuws
Nieuws

Geslaagd MMA Seminar Alistair Overeem 29 april 2017 Noordwijkerhout

Geslaagd MMA Seminar Alistair Overeem 29 april 2017 Noordwijkerhout
Foto: Vechtsport-Online.nl
Foto: Vechtsport-Online.nl

Geslaagd MMA Seminar Alistair Overeem Noordwijkerhout 29 april 2017

Vechtsport-Online.nl was aanwezig op het MMA seminar zaterdag 29 april in Noordwijkerhout, wat werd gegeven door Alistair Overeem. Op uitnodiging van Rick van der Hulst organisator van het seminar (RHJC Promotions) en tevens eigenaar van sportschool Bari uit Lisse waren graag getuige van de expertise van "The Reem". Het seminar werd druk bezocht door geïnteresseerde vechters zowel ervaren als beginnende uit het hele land. Die de fijne kneepjes van de MMA (Mixed Martial Arts) van MMA grootheid Alistair Overeem zelf wilden ervaren.

Zo was er ook een grote groep vechters van sportschool Sakura uit Zoetermeer onder leiding van Raimond Honig, zelf een ervaren vechter met een groot verleden in de vechtsport. Zo heeft hij ooit eens tegen Semmy Schilt gestaan en vele van ons kennen hem als ring spreker op vechtsport gala's. Raimond heeft de naam Sakura nieuw leven ingeblazen (oorspronkelijk opgericht door Ron Jung in 1982, inmiddels helaas overleden). Als oud leerling heeft hij de sportschool opnieuw opgericht, in het verleden was Raimond op 16-jarige leeftijd assistent-trainer van Ron Jung en daarmee een van de jongste van Nederland.

Grote groep vechters

De deelname aan het seminar viel niet tegen, in tegendeel de groep bestond uit bijna 100 mannen en vrouwen, en jeugdige vechters. De locatie was zeer geschikt en bood genoeg ruimte om te sparren, technieken te oefenenen en te leren van "The REEM" himself. De spanning was af te lezen van de gezichten, vooral bij de jongere vechters die stonden te popelen om hun idool te ontmoeten. Wij spraken een van de jonge vechters en die gaf aan al een hele week bijna niet te hebben geslapen. Op de vraag wat hij vooral wilde opsteken van het seminar antwoord hij "stoten en trappen" maar ook de rust die Overeem uitstraalt tijdens zijn gevechten.

Tip en tricks

Foto: Raimond Honig Sakura
Foto: Raimond Honig Sakura

Rond 14:30 uur was het dan zover Alistair betrad de zaal en gaf uitleg aan wat men kon verwachten van het seminar. Hij benadrukte vooral dat het een les zou worden met veel technieken en tips. Hij had zijn assistent trainer mee die hem hielp bij het voordoen van de technieken. Er werden veel tips en tricks gedeeld door Alistair, die zich zelf ook niet onbetuigd liet door de vechters aan te spreken en al oefenend met hen de bewegingen door te nemen.

Als een echte professional liep hij door de zaal en gaf iedereen advies. Ook mocht men hem aanspreken met een vraag indien gewenst. De voordelen van een seminar als dit is dat je leert van iemand die ook echt face to face in de ring heeft gestaan tegen andere grootheden uit de vechtsport. Het ijsden ook aan te raden zeker eens een seminar te volgen van een bekende vechtsporter. Je leert er veel van, en de manier waarop Alistair zijn ervaringen overbracht kwam zeer relaxed over. Je ziet duidelijk waarom de man zo groot geworden is in deze sport. Hij straal niet allen kracht uit maar ook respect, een ware legende in onze ogen.

Vragen rondje

Na het seminar was er de gelegenheid om vragen te stellen, alle vragen werden beantwoord en afsluitend kon iedereen nog even met Alistair op de foto, ook werd er een groepsfoto gemaakt. Als je al geen respect voor Alistair Overeem had dan krijg je dat zeker als je een seminar van hem bijwoond, en zeg nou eens eerlijk wanneer ontmoet je nou in levende lijve een echte vechtsport legende? En die je ook nog eens zijn kennis en kunde wil overbrengen.

Rick van der Hulst
Rick van der Hulst

Een echte aanrader

Het seminar was zeer goed verzorgd, iedere vechter werd voorzien van een T-shirt met daarop het seminar vermeld, een leuk aandenken voor velen. Je ziet ook dat Rick van der Hulst weet waar hij het over heeft, dat kan ook niet anders want hij heeft een gedegen achtergrond in de vechtsport (Tae Kwan Do). Op de vraag waarom hij het seminar organiseerde en zijn overstap van Tae Kwon Do naar de meer modernere vechtsporten antwoord hij.

"Je ziet een teruggang in de traditionele vechtsport wereld, hiermee bedoel ik dat men tegenwoordig eerder kiest voor kickboksen of MMA dan dat men een heel systeem moet doorlopen zoals de verschillende banden bij bijvoorbeeld karate". Niet dat deze zullen verdwijnen maar je merkt wel een kentering. En met deze seminars willen wij de mesne wijzen op wat er zoals te koop is in de vechtporten.

Houdt de site van RHJC promotions (https://www.rhjc-promotions.nl) goed in de gaten want er komen nog een aantal interessante seminars aan. Ook diverse vechtsport gala's staan op het program. Wij van Vechtsport-Online.nl vinden het een echte aanrader.

OSU!

Foto: Raimond Honig Sakura
Foto: Raimond Honig Sakura
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws