Germaine de Randamie weigert te vechten tegen Cristiane Justino Nieuws
Nieuws

Germaine de Randamie weigert te vechten tegen Cristiane Justino

Germaine de Randamie weigert te vechten tegen Cristiane Justino

De Randamie weigert te vechten tegen Justino, en wil zelfs haar kampioen belt op-offeren!

Het raadselachtige verhaal van de Nederlandse Germaine de Randamie's regerend UFC titelhoudster nam een vreemde wending vandaag. Volgens haar manager, heeft de kampioen vedergewicht bij de vrouwen niet de intentie van de verdediging van haar titel tegen duidelijke top contender Cristiane Justino.

Germaine de Randamie weigert te vechten tegen Cristiane Justino

De Randemie uit het zicht verdwenen

De Randamie (7-3 MMA, 4-1 UFC) is bijna volledig afgevallen de kaart gevallen nadat zijn Holly Holm voor de inaugurele 145-pond riem in UFC 208 in februari versloeg. Er zijn allerlei gemengde berichten van haar kant, die variëren van een slepende handblessure tot persoonlijke problemen en nog veel meer, om maar geen gevecht te hoeven leveren.

De Randemie weigert om te vechten

UFC president Dana White verklaarde onlangs dat de UFC een update over de Randamie zou doen, maar er is niets van gekomen tot nu toe. Als ze haar titel wenst te verdedigen, is schijnbaar "Cyborg" Justino (17-1 MMA, 2-0 UFC) de enige logische optie in termen van tegenstanders, maar volgens een verklaring van haar manager, Brian Butler van SuckerPunch Entertainment, weigert "The Iron Lady " om tegen de Braziliaanse vechten.

Cyborg is een bekend en bewezen valsspeler

Germaine en haar team hebben aangegeven dat ze niet zullen vechten tegen 'Cyborg', omdat 'Cyborg' een bekend en bewezen valsspeler is," Butler zei in de verklaring op vrijdag 26 mei tegen Vechtsport-Online.nl. "Zelfs na zoveel onderzoek wat in gang is gezet tegen 'Cyborg,' is zij er toch in geslaagd om tot een bepaalde hoogte te stijgen naar maar zal altijd een persoon van wantrouwen zijn die probeert om het systeem te verslaan in plaats van alleen voldoen aan de regels.

De bevlekte achtergrond van Justino kan niet worden genegeerd. De voormalige Strikeforce en Invicta FC kampioen waar met name een drugtest uitwees dat zij een verboden stof (in december 2011) had gebruikt, werd zij voor een jaar geschorst voor haar overtreding van de regels. In de jaren die volgde deed ze haar best om haar reputatie weer op te bouwen, maar het stigma van steroïden is altijd gekoppeld aan haar naam.

Justino viel ook door de mand bij een out-of-competition drugstest beheerd door de Amerikaanse Anti-Doping Agency (USADA) in januari 2017, maar ze werd niet gestraft omdat ze gedocumenteerde informatie had waaruit bleek dat de testresultaten werden veroorzaakt door een legitieme medische behandeling. Toch heeft de recente situatie niet haar imago geen gunste beïnvloed.

Gevecht in juli

De hoop van zowel Justino en de UFC is om haar gevecht op UFC 214 hebben op 29 juli in Anaheim. De oorspronkelijke wens was voor een titel gevecht met de Randamie, maar zelfs voor de meest recente onthulling was het duidelijk dat de datum niet zou werken.

Met geen andere vechters momenteel aangemeld bij de vrouwen 145-pond divisie, zijn de opties voor de eerste titel van de Randamie in wezen non-existent. Ondanks dat, zal de Randamie blijkbaar wachten op de UFC om het gesprek over wat er daarna gebeurt, zolang het niet een gevecht met Justino is.

"Germaine en haar team niet geloven dat 'Cyborg' wordt toegestaan ​​om te concurreren in de UFC helemaal niet zelfs," zei Butler. "Als dat het enige strijd is die de UFC wil, dan is Germaine is bereid om te wachten en te zien of de UFC haar riem zal strippen voor het maken van haar volgende stap".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws