GEORGIËRS HOUDEN EUROPESE TEAM TITEL IN WEDSTRIJD TEGEN RUSLAND - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GEORGIËRS HOUDEN EUROPESE TEAM TITEL IN WEDSTRIJD TEGEN RUSLAND

GEORGIËRS HOUDEN EUROPESE TEAM TITEL IN WEDSTRIJD TEGEN RUSLAND

GEORGIËRS HOUDEN EUROPESE TEAM TITEL IN WEDSTRIJD TEGEN RUSLAND

Georgië wordt nogmaals bekroond als Europees kampioen. In een super thriller liet de Georgian hun diepte zien in het team, maar sloeg ook op het juiste moment met de juiste line-up tegen de Russen die verrassend in overeenstemming waren met de scores en terugkwamen elke keer.

In de eerste wedstrijd was Georgian Vazha Margevelashvili tegen Ardaur Ardanov van Rusland. Margevelashvili sloeg 16 seconden in de gouden score met een ko-soto en nam de leiding voor Georgië. Uali Kurzhev nam Lasha Shavdatuashvili U73kg over en verrast hem met een rechte ippon die de equalizer maakt.

Zestien seconden in de gouden score was Stanislav Semenov die Zebeda Rekhviashvili trok, waardoor Rusland de voorsprong met 2-1 in een thriller wedstrijd kreeg. Beka Gviniashvili moest de equalizer tegen Magomed Magomedov maken om Georgië in de rally te houden voor een andere gouden medaille. Na twee minuten startte Magomedov een actie overgenomen door Gviniashvili met een goede uchimata die resulteerde in oseikomi voor de Georgian die de baan heeft afgerond.

De laatste wedstrijd was de beslisser tussen Renat Saidov van Rusland en Europese Kampioen Guram Tushishvili. Saidov is een hoofd langer, maar Tushishvili duikt na twee minuten onder Saidov in de wedstrijd en dacht dat hij had gewonnen. De wazari werd veranderd in ippon en hij kon een grote overwinning vieren in een finale die zo spannend was. De diepte van Georgische judo is op dit moment ongekend, zeker niet in teamwedstrijden.

Georgië won de Europese teamstitel zes van de zeven keer sinds 2012, zes keer was Rusland de tegenstander en zes keer won Georgië. De enige editie toen Frankrijk in 2015 de titel won in de Europese Spelen, was Georgië nog in de finale.

De bronzen medaille ging naar het team van Oekraïne. Hoewel Azerbeidzjan voorbij was met 3-0, hadden de laatste twee gewichtscategorieën Azerbeidzjan niet willen vechten, wat leidde tot een diskwalificatie en de Oekraïners won het brons, een opmerkelijke beslissing wat de gedachten daar waren. Het tweede bronze was voor Hongarije die een sensationele overwinning over Frankrijk boekte. Hongarije won zijn eerste Europese teammedaille sinds het kampioenschap in 2009 in Hongarije werd gehouden.

Bekijk ook

100.000 extra voor Anderson Silva na falen Julio Cesar Chavez Jr

Anderson Silva (46) mag 100.000 dollar extra bijschrijven zonder er maar iets voor te hebben hoeven doen

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans (41) maakt rentree

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans breekt zijn pensioen af, vertelde zijn manager, Ali Abdelaziz gisteren, aan ESPN's Brett Okamoto.

VIDEO: Vechter neer na dodelijke elleboog en knie

Boksen met de blote vuist is inmiddels al geen unicum meer, MMA-vechten zonder handschoenen wel.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page