Georges St-Pierre levert UFC kampioenstitel in – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Georges St-Pierre levert UFC kampioenstitel in

Georges St-Pierre levert UFC kampioenstitel in

Georges St-Pierre is niet langer de UFC middengewicht kampioen

Op donderdag gaf St-Pierre zijn titel op om zich te focussen op zijn gezondheid, nadat hij onlangs de diagnose “colitis”(Chronische ontsteking van de dikke darm) had gekregen en de UFC zal verder gaan met Robert Whittaker als onbetwiste kampioen met zijn eerste titelverdediging tegen Luke Rockhold op 10 februari in het belangrijkste evenement op UFC 221 in Perth, Australië.

Georges St-Pierre levert UFC middengewicht kampioenstitel in

UFC-functionarissen bevestigden het nieuws op donderdag

“Mijn gevecht op UFC 217 was een van de grootste nachten in mijn leven, maar ik moet nu wat tijd nemen om me op mijn gezondheid te concentreren,” zei St-Pierre over het opgeven van de middengewicht titel, slechts een maand nadat Michael Bisping werd verslagen om kampioen te worden. . “Uit respect voor de atleten en de sport wil ik de verdeling niet ophouden. “Ik zal mijn titel opgeven en als ik gezond ben, kijk ik er naar uit om met de UFC samen te werken om te bepalen wat de toekomst biedt in mijn carrière.”

St-Pierre contractueel verplicht om de titel te verdedigen,

Toen St-Pierre Bisping versloeg bij UFC 217, verklaarde hij talloze keren dat het contractueel verplicht was om de titel te verdedigen, maar gezondheidsproblemen hebben hem voor onbepaalde tijd aan de zijlijn gezet. Met St-Pierre aan de kant, en zijn middengewicht titel vacant, zal Whittaker nu worden gekroond tot onbetwiste kampioen nadat hij Yoel Romero versloeg in juli om een ​​interim-kampioen te bepalen.

Whittaker versus Luke Rockhold op UFC 221

Whittaker zal nu de titel verdedigen tegen voormalig kampioen Luke Rockhold als de nieuwe headliner voor de terugkeer van de UFC naar Australië in februari. Rockhold pakte een overwinning afgelopen september, toen hij David Branch versloeg in de tweede ronde als gevolg van stoten. Nu zal Rockhold een tweede kans krijgen op de UFC-titel wanneer hij in februari tegenover Whittaker staat.

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page