George Groves loopt schouder blessure op, plek in WBSS finale in gevaar! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / George Groves loopt schouder blessure op, plek in WBSS finale in gevaar!

George Groves loopt schouder blessure op, plek in WBSS finale in gevaar!

George Groves kan Chris Eubank Jr. verslagen hebben maar zijn plaats in de World Boxing Super Series (WBSS) finale is onzeker.

Na het verdienen van scores van 117-112, 116-112 en 115-113 op zijn rivaal in een tweede verdediging van zijn WBA-wereld super middengewicht titel, werd Groves naar het ziekenhuis gebracht voor scans op zijn linkerschouder. Het team van Groves vreest dat de titelhouder mogelijk de schouder heeft ontwricht in de laatste ronde tegen Eubank. Afhankelijk van de ernst van de blessure is Groves mogelijk niet fit genoeg voor de finale, die oorspronkelijk gepland was op 2 juni in de O2 Arena in Londen.

Groves ‘promotor Kalle Sauerland, mede-oprichter van de WBSS, geeft toe dat de finale van het toernooi op een bepaalde datum moet plaatsvinden.

“We hebben de mogelijkheid om het toernooi af te ronden”, zei Sauerland op een persconferentie. “We zullen wachten tot maandag, met dat soort blessures kun je weer heel snel trainen – als het er maar voor is dat het eruit springt, niemand weet het totdat het gescand is.” Sauerland zei dat Eubank, ondanks verlies aan Groves, zichzelf in de WBSS-finale zou kunnen vinden als Groves door een blessure wordt uitgesloten. “Hij zal zeker op de lijst staan”, zei Sauerland. “Het is een beslissing die genomen wordt door de [WBSS] Board, ik zal mijn aanbevelingen doen.”

Groves ‘trainer Shane McGuigan zei dat de blessure een zorg is

“Hij heeft in de laatste ronde een schouderblessure opgelopen, we weten niet wat dat op dit moment is, maar hopelijk kan hij binnenkort weer trainen,” zei McGuigan op een persconferentie. “Na zo’n optreden is hij de beste super middengewicht op aarde, we hebben het spelplan naar de T voltooid en het perfect uitgevoerd, we hebben ze op veel verschillende niveaus verslagen. “Het is een enorme zorg voor het toernooi, de gezondheid van George Groves staat voorop.”

 

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page