GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib expres voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij ‘heel voorzichtig’ was om deze niet permanent te beschadigen. De Rus sprak over zijn soms zorgvuldige toepassing van submissions tijdens zijn UFC-termijn.

Khabib Nurmagomedov deed wat weinigen in MMA ooit doen, vertrekken terwijl hij aan de top staat. En het lijkt erop dat hij nog steeds blij is met zijn beslissing om te stoppen met vechten. toen hij dat deed ondanks de inspanningen van UFC-president Dana White. Recentelijk besprak hij de twee keren dat hij voorzichtig was in de kooi om geen blijvende schade aan zijn tegenstanders te veroorzaken.

Die twee gelegenheden waren in zijn gevechten met Michael Johnson en Justin Gaethje. Tegen Gaethje in 2020, wat het laatste gevecht van Nurmagomedov zou zijn, beweerde Khabib dat hij aanpassingen had gedaan om de hand van zijn tegenstander niet ernstig te beschadigen. Hij zei ook dat de ouders van Gaethtje, die aanwezig waren, van invloed waren op hoe hij vocht.

McGregor

Toen hij het had over het gevecht met Johnson in 2016, zei Nurmagomedov dat hij voorzichtig was toen Johnson in een diepe kimura greep werd opgesloten. Johnson tikte in de derde ronde naar de kimura na een langdurige nederlaag van de toekomstige kampioen.

Khabib won 11 van zijn 29 gevechten via submissions. Het is geen verrassing dat Nurmagomedov Conor McGregor niet noemde als een tegenstander waar hij het gemakkelijk mee had. De Ier maakte het hem moeilijk en de Rus was niet van plan om het te straffen, wat ook gebeurde en hij McGregor naar een verlies kneep.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page