GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel - Vechtsport Info
Home / Nieuws / GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib expres voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij ‘heel voorzichtig’ was om deze niet permanent te beschadigen. De Rus sprak over zijn soms zorgvuldige toepassing van submissions tijdens zijn UFC-termijn.

Khabib Nurmagomedov deed wat weinigen in MMA ooit doen, vertrekken terwijl hij aan de top staat. En het lijkt erop dat hij nog steeds blij is met zijn beslissing om te stoppen met vechten. toen hij dat deed ondanks de inspanningen van UFC-president Dana White. Recentelijk besprak hij de twee keren dat hij voorzichtig was in de kooi om geen blijvende schade aan zijn tegenstanders te veroorzaken.

Die twee gelegenheden waren in zijn gevechten met Michael Johnson en Justin Gaethje. Tegen Gaethje in 2020, wat het laatste gevecht van Nurmagomedov zou zijn, beweerde Khabib dat hij aanpassingen had gedaan om de hand van zijn tegenstander niet ernstig te beschadigen. Hij zei ook dat de ouders van Gaethtje, die aanwezig waren, van invloed waren op hoe hij vocht.

McGregor

Toen hij het had over het gevecht met Johnson in 2016, zei Nurmagomedov dat hij voorzichtig was toen Johnson in een diepe kimura greep werd opgesloten. Johnson tikte in de derde ronde naar de kimura na een langdurige nederlaag van de toekomstige kampioen.

Khabib won 11 van zijn 29 gevechten via submissions. Het is geen verrassing dat Nurmagomedov Conor McGregor niet noemde als een tegenstander waar hij het gemakkelijk mee had. De Ier maakte het hem moeilijk en de Rus was niet van plan om het te straffen, wat ook gebeurde en hij McGregor naar een verlies kneep.

Bekijk ook

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

‘Contract in de zak!’ UFC’er MEPT rivaal aan diggelen

Een spervuur van hamervuisten en stoten op het canvas bezegelde de deal

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page