Gemeente weigert vechtsport gala, maar wat zit hier achter? Nieuws
Nieuws

Gemeente weigert vechtsport gala, maar wat zit hier achter?

Gemeente weigert vechtsport gala, maar wat zit hier achter?

Een goed doel gelijk in de kiem gesmoord

"Helaas kan het geplande Real Fighters “A Night 2 Remember” ism Beast of the East op 21 april aanstaande niet doorgaan. Het is dit jaar niet gelukt om de gemeente Zutphen te overtuigen om een vergunning af te geven voor het probleemloze en gezellige evenement in de Hanzehal." Wij vinden het vooral zuur voor alle deelnemers die keihard hebben getraind om in Zutphen hun favoriete sport te laten zien. Zeker nu onze fantastische sport in het positieve daglicht staat waar het ook hoort." Heel sneu voor de Zutphense kinderboerderij voor wie wij een inzameling waren gestart." Zo luidt de aankondiging van de organisatie op Facebook.

Gemeente weigert vechtsport gala, maar wat zit hier achter?

Wie zit er achter de telefoontjes naar de gemeentes?

Ligt het puur aan de gemeente of haar ambtenaren? Of zijn er andere zaken die van invloed zijn? Op onze redactie krijgen wij regelmatig telefoontjes, mails etc van teleurgestelden die veelal met een vinger wijzen naar de gemeente, maar ook worden er beweringen gedaan dat er naar gemeentes gebeld wordt en daardoor de events niet door blijken te gaan. Maar wie belt er en waarom luistert een gemeente daarnaar? Bij navraag durft men geen namen te noemen uit angst nooit meer iets te kunnen doen als het op events aankomt. Een vreemde zaak!

Een kwestie van eigen schuld dikke....

Ligt het alleen aan een gemeente die iets aflast, of ligt er ook en verantwoordelijkheid bij een organisator of promotor? Wij spraken met een organisator die een groot vechtsport event gepland had. "Alles leek okay bij de gemeente, we hadden eigenlijk alles rond, maar toch besloot de burgemeester een aantal dagen voor het event dat het "geweld risico ineens heel hoog was?" Wat gek is want het ging hier om een vechtsport event met louter minderjarigen, " zegt de organisator die anoniem wil blijven. Op de vraag of de gemeente wellicht gebeld was kon hij alleen maar zeggen, de signalen wijzen er op, maar ik durf er verder niets over te zeggen.

Wellicht weet u meer? Herkent u dit en wilt u ons er meer over vertellen, contact dan gerust onze redactie alles wordt vertrouwelijk behandeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws