Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video) Nieuws
Nieuws

Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video)

Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video)

Alexey Kudin is een meervoudig wereldkampioen Muay Thai en kickboksen. Ook is de Wit-Rus uit Minsk een prominente MMA-vechter. Recentelijk vluchtte hij naar Rusland vroeg asiel aan maar werd opgepakt.

Al meer dan 15 jaar vertegenwoordigt Kudin zijn land in de wereldarena. Onlangs is vader van 5 kinderen een van de meer dan 30.000 Wit-Russen geworden, die onwettig zijn vastgehouden, geslagen, gemarteld en gevangengezet.

Mishandeld

Na de Wit-Russische presidentsverkiezingen van 2020 in augustus vorig jaar. Koos Kudin de kant van de demonstranten. In augustus 2020 was Kudin een van de mensen die vreedzaam protesteerden.

Hij werd echter opgepakt door speciale politie- en militaire eenheden die wapenstokken, granaten en rubberen kogels gebruikten om de demonstranten te lijf te gaan.

Gevlucht

Kudin weerde zich maar werd zwaar gewond. In de gevangenis werd hij naar verluidt gemarteld. Kudin wist te ontsnappen naar Moskou, Rusland, waar hij enkele weken doorbracht. Zo meld MMA-INDIA.

Hij werd onlangs vastgehouden door de Russische politie en is onderworpen aan uitlevering aan Wit-Rusland. Bij terugkeer wordt hij geconfronteerd met meerdere aanklachten en vele jaren achter de tralies.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/uitdager-rico-verhoeven-gaat-viraal-op-social-media/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws