Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video)
Home / Nieuws / Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video)

Gemartelde kickbokser opgepakt na vlucht naar Rusland (video)

Alexey Kudin is een meervoudig wereldkampioen Muay Thai en kickboksen. Ook is de Wit-Rus uit Minsk een prominente MMA-vechter. Recentelijk vluchtte hij naar Rusland vroeg asiel aan maar werd opgepakt.

Al meer dan 15 jaar vertegenwoordigt Kudin zijn land in de wereldarena. Onlangs is vader van 5 kinderen een van de meer dan 30.000 Wit-Russen geworden, die onwettig zijn vastgehouden, geslagen, gemarteld en gevangengezet.

Mishandeld

Na de Wit-Russische presidentsverkiezingen van 2020 in augustus vorig jaar. Koos Kudin de kant van de demonstranten. In augustus 2020 was Kudin een van de mensen die vreedzaam protesteerden.

Hij werd echter opgepakt door speciale politie- en militaire eenheden die wapenstokken, granaten en rubberen kogels gebruikten om de demonstranten te lijf te gaan.

Gevlucht

Kudin weerde zich maar werd zwaar gewond. In de gevangenis werd hij naar verluidt gemarteld. Kudin wist te ontsnappen naar Moskou, Rusland, waar hij enkele weken doorbracht. Zo meld MMA-INDIA.

Hij werd onlangs vastgehouden door de Russische politie en is onderworpen aan uitlevering aan Wit-Rusland. Bij terugkeer wordt hij geconfronteerd met meerdere aanklachten en vele jaren achter de tralies.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page