Geïrriteerde Hooligans: 'Kickboksers verpesten de boel' Nieuws
Nieuws

Geïrriteerde Hooligans: 'Kickboksers verpesten de boel'

Geïrriteerde Hooligans: 'Kickboksers verpesten de boel'

Het onderling vechten tussen rivaliserende voetbal supporters is niet meer zo leuk als het was. Door de inmenging van goed getrainde vechtsporters zoals kickboksers is de lol er voor sommige vanaf.

Recentelijk kwam in het nieuws dat de Politie niet opgewassen is tegen Hooligans die ook steeds meer echte vechters onder zich hebben. Dit heeft ook zijn weerslag in het vechten tussen groepen voetbal supporters die met elkaar op afgelegen plekken afspreken om met elkaar op de vuist te gaan (lees verder onder twitter bericht).

De Politie heeft daar vooralsnog geen problemen mee zolang dit buiten het beeld van het publiek blijft en er geen zwaargewonden vallen. Vechten op straat is volgens het strafrecht niet altijd verboden, maar volgens de politie wel onwenselijk. Onder een aantal van de vechtende supporters heerst onvrede, want door het mee doen van onder andere kickboksers wordt het er niet leuker op.

Niemand meer veilig

,,Die kickboksers verpesten de fun," zegt een supporter van een grote voetbal club die anoniem wenst te blijven. ,,Toen dit nog niet zo was was het knokken anders. Maar tegen getrainde vechters maak je bijna geen kans. " Een andere supporter zegt dat er nog steeds niet echt zware gewonden vallen. Maar dat het soms er hard aan toe gaat.

,,Voorheen was de regel als iemand neer is gegaan dan is het over. Ook als je niet in vechthouding ging staan liet men je met rust. Dat is nu anders en kan iedereen klappen verwachten", aldus de man. Hoeveel goed getrainde vechtsporters deelnemen aan dit soort gevechten is niet bekend. Wel dat deze door de Nederlandse Vechtsportautoriteit op een zwarte lijst kunnen worden gezet en geschorst indien bekend is wie het zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws