Geïrriteerde Hooligans: 'Kickboksers verpesten de boel'
Home / Nieuws / Geïrriteerde Hooligans: ‘Kickboksers verpesten de boel’

Geïrriteerde Hooligans: ‘Kickboksers verpesten de boel’

Geïrriteerde Hooligans: 'Kickboksers verpesten de boel'

Het onderling vechten tussen rivaliserende voetbal supporters is niet meer zo leuk als het was. Door de inmenging van goed getrainde vechtsporters zoals kickboksers is de lol er voor sommige vanaf.

Recentelijk kwam in het nieuws dat de Politie niet opgewassen is tegen Hooligans die ook steeds meer echte vechters onder zich hebben. Dit heeft ook zijn weerslag in het vechten tussen groepen voetbal supporters die met elkaar op afgelegen plekken afspreken om met elkaar op de vuist te gaan (lees verder onder twitter bericht).

De Politie heeft daar vooralsnog geen problemen mee zolang dit buiten het beeld van het publiek blijft en er geen zwaargewonden vallen. Vechten op straat is volgens het strafrecht niet altijd verboden, maar volgens de politie wel onwenselijk. Onder een aantal van de vechtende supporters heerst onvrede, want door het mee doen van onder andere kickboksers wordt het er niet leuker op.

Niemand meer veilig

,,Die kickboksers verpesten de fun,” zegt een supporter van een grote voetbal club die anoniem wenst te blijven. ,,Toen dit nog niet zo was was het knokken anders. Maar tegen getrainde vechters maak je bijna geen kans. ” Een andere supporter zegt dat er nog steeds niet echt zware gewonden vallen. Maar dat het soms er hard aan toe gaat.

,,Voorheen was de regel als iemand neer is gegaan dan is het over. Ook als je niet in vechthouding ging staan liet men je met rust. Dat is nu anders en kan iedereen klappen verwachten”, aldus de man. Hoeveel goed getrainde vechtsporters deelnemen aan dit soort gevechten is niet bekend. Wel dat deze door de Nederlandse Vechtsportautoriteit op een zwarte lijst kunnen worden gezet en geschorst indien bekend is wie het zijn.

Bekijk ook

Conor McGregor gaat boksen tegen Jake Paul

Conor McGregor vs Jake Paul: ‘Boksen voor UFC-comeback’

Conor McGregor zou Jake Paul wel eens kunnen kiezen als zijn volgende tegenstander.

‘Ik zie dode mensen!’ McGregor zegt te weten wie zijn tegenstander is bij comeback

De voormalige UFC-kampioen vedergewicht en lichtgewicht beweerde aanvankelijk dat hij nog steeds kiest tegen wie hij gaat vechten.

Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Een MMA-vechter die vanuit de Russische Federatie naar zijn geboorteland Tadzjikistan werd teruggestuurd, is gevangen gezet

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page