Gegard Mousasi: Vecht Psychologie in MMA weg met de angst – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gegard Mousasi: Vecht Psychologie in MMA weg met de angst

Gegard Mousasi: Vecht Psychologie in MMA weg met de angst

Vecht Psychologie in MMA uitgelegd door Gegard Mousasi

Gegard Mousasi is zonder twijfel een van de beste vechters in de wereld op dit moment. Hier deelt de Nederlands-Armeense vechter zijn gedachten over vechtsport kunde. Voor hem begint alles met de training. Als je alles goed in de sportschool je best hebt gedaan, en als je conditie op het hoogste punt staat dan moet het goed komen. Dit is waar de voormalige Strikeforce-kampioen van mening is dat de psychologie begint. ‘Het geeft je vertrouwen.’ Weet je zekerdat alles goed gedaan is! Zodra je in de kooi staat, gaat het allemaal automatisch.

Vertrouwen door incasseren

Mousasi praat over hoe hij nooit in gevechten wordt gekwetst. “En daarmee krijgt hij vertrouwen. Hij weet dat het goed zal zijn, en zegt dat hoe meer je vecht, des te meer ontspannen wordt je vanzelf. Natuurlijk heb je zenuwen, maar de spanning is goed, het zal je scherp houden. In de aanloop naar het gevecht, wetende dat je kan falen, heb je dat tijdens de opwindingsweek. Maar wanneer je opwarmt, is dat weg en je bent klaar om te gaan “….

Bloed zweet en tranen

‘Niemand denkt aan hun tegenstander als de vijand … Wat je ook doet, doet je tegenstander het ook. Wat je ook opoffert. Hoe goed je ook in je training zit, weet je dat je tegenstander hetzelfde doet. Dus ik respecteer mijn tegenstanders. Ze gaan ook door tot bloed zweet en en tranen. Ik vecht gewoon zonder emoties. Dat is wanneer je op je best vecht. Ik denk dat emoties tegen je gaan werken. Dus ik heb niets tegen mijn tegenstanders’.

Vierde plaats op de UFC middengewicht ranglijst

Mousasi, die momenteel een vijf-maal winst record heeft, staat op de vierde plaats o de UFC middengewicht ranglijst. Met Robert Whittaker en Yoel Romero op de respectievelijke nummer 1 en 2 plek.

Bekijk ook

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

📺 UFC Replay: Diaz faalt, Adesanya domineert en 1e Mexicaanse kampioen

Er stonden twee titels op het spel en de terugkeer van 'Badboy' Nate Diaz.

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page