Gegard Mousasi stapt over van UFC naar Bellator - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gegard Mousasi stapt over van UFC naar Bellator

Gegard Mousasi stapt over van UFC naar Bellator

Gegard Mousasi heeft de UFC te verlaten om een nieuwe kans te zoeken in Bellator.

Eens op een tijdstip was het vrije bureau het meest gevreesde concept voor een UFC-vechter. De angst om je contract niet te verlengen of niet te voldoen aan de verwachtingen van potentiële winst marges. Die tijd is niet meer. In de afgelopen twee jaar hebben veel top vechters ervoor gekozen om de UFC te verlaten voor de opkomende kracht van Bellator. Vandaag deed middengewicht deelnemer Gegard Mousasi de eerste stap weg van de UFC, volgens ene Chamatkar Sandhu op Twitter en werd dit later bevestigd door Kimura.

Gegard Mousasi heeft met Bellator getekend

Een van de beste ter wereld

Mousasi (41-6-2) is een van de beste ter wereld op 185 pond. Zijn laatste vijf overwinningen zijn allemaal door knock-out en dat is meer dan wat van de beste die de sport te bieden heeft. Na zijn meest recente overwinning over de voormalige UFC middengewichtkampioen Chris Weidman, was Mousasi op zoek om uiteindelijk te vechten in de kooi tegen de huidige kampioen Michael Bisping. Helaas, voor Mousasi, hadden de UFC en Bisping verschillende plannen.

Hevige kritiek

De toestand van de UFC middengewicht divisie is onlangs bekritiseerd door vechters en media. Michael Bisping heeft te maken met meerdere blessures sinds zijn eerste titel verdediging tegen de nr. 8 gerangschikte Dan Henderson. Voeg dat toe aan de onzekerheid van Georges St. Pierre die terugkeert naar de middengewicht klasse en het zou wellicht allemaal teveel geworden zijn voor Gegard Mousasi. De Nederlandse vechter is zeer vocaal over zijn positie in de UFC en wil in zijn volgende contract goed worden betaald.

Interim middengewicht kampioen

Met dit weekend’s UFC 213 hoofd evenement waar Robert Whittaker als de Interim middengewicht kampioen werd gekroond, dat zal hem volgende in de rij voor Bisping maken. Dit zorgt voor een wachtrij voor Mousasi en de rest van de top vijf 185 pond. Met de overgang naar Bellator, kan Mousasi zichzelf in een directe titel vechten met kampioen Rafael Carvalho. Meest recent verlieten Ryan Bader en Lorenz Larkin de UFC als vrije vechters, en kregen een Bellator titel gevecht in hun debuut. Hetzelfde kan in het verschiet liggen voor Mousasi.

 

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page