Gaat Glory knock-out of zal de organisatie overleven?
Home / Nieuws / Gaat Glory knock-out of zal de organisatie overleven?

Gaat Glory knock-out of zal de organisatie overleven?

Gaat Glory knock-out of zal de organisatie overleven?

Glory staat momenteel onder flinke druk mede verantwoordelijk daartoe zijn de rellen in Hasselt vorige maand. Zal de grootste kickboksorganisatie ter wereld haar hoofd boven water kunnen houden?

De Telegraaf tekent vandaag op waar de organisatie zoal doorheen is gegaan. Glory die er mede voor zorgde dat het kickboksen populair werd, beleefde pieken en dalen. Zo ging het bedrijf failliet en stopte Talpa haar samenwerking. Tegenvallende kijkcijfers van de evenementen die werden uitgezonden op tv lagen daar aan ten grondslag.

Komt dit wel goed

Toch scoorde de uitgezonden wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Badr Hari in december 2020 ongelooflijk hoge cijfers (3.5 miljoen kijkers). Dit was voor de tijd dat er betaald moest worden om te kijken, immers zond Talpa het gratis uit op tv. Toch hield dit Talpa niet tegen de knoop door te hakken.

,,Meerdere zelfstandigen en kleine ondernemingen ontvingen hun geld niet meer. Wie wilde blijven werken voor de promotor, moest formeel afstand doen van het nog te ontvangen bedrag”. De Telegraaf.

Te lezen in de Telegraaf is dat Glory volgens een aantal insiders de ’Grote Badr Hari Show’ opvoert. De kickbokslegende tekende recent voor een aantal gevechten bij, maar heeft sinds zijn verbintenis in 2016 geen wedstrijd gewonnen bij de organisatie.

Dopingbeleid

Ook het dopingbeleid van Glory komt aan bod, de organisatie is het niet eens met hoe dit in ons land wordt gehanteerd en week daarom uit naar Hasselt, België. Daar ontstonden rellen waardoor Glory nu een onderzoek instelt om de schuldigen te achterhalen.

Maar er is meer, het artikel in de Telegraaf haalt meer zaken aan en komen er nog een aantal zaken aan bod, zoals Rico Verhoeven de langst regerende kampioen van de organisatie, de rol van Glory-topman Scott Rudmann en de recente ontwikkelingen omtrent de inmiddels ontslagen Arek Wrzosek.

Lees meer in de Telegraaf (Premium Artikel, leestijd 5 minuten).

Bekijk ook

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page