Fred Sikking reageert op rectificatie uitslag WFL Final 16 via Instagram - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Fred Sikking reageert op rectificatie uitslag WFL Final 16 via Instagram

Fred Sikking reageert op rectificatie uitslag WFL Final 16 via Instagram

Afgelopen zondag werd Fred Sikking uitgeroepen tot winnaar van zijn WFL Final 16 partij tegen Boy Boy Martin.

Echter kwam gisteren via de World Fighting League naar buiten dat de uitslag onterecht was, één van de juryleden kwam er achter dat hij abusievelijk één briefje verkeerd had ingevuld, door Rode hoek met de Blauwe hoek te verwisselen! Laten wij het maar houden op het feit dat vergissen menselijk is, maar eigenlijk zou dit toch niet moeten kunnen gebeuren. Overigens zwengelt het wel de discussie aan om wellicht het jureren van vechtsport partijen eens goed onder de loep te nemen. Want wie controleert de jury? Maar dat is een andere discussie.

Fred Sikking reageert op rectificatie uitslag WFL Final 16 via Instagram

Reactie Fred Sikking op WFL Final 16 uitslag via Instagram

“Dames en Heren!! Er is de laatste uren veel gebeurd omtrent mijn optreden bij de WFL final 16. Zoals inmiddels bij vele bekend is de uitslag van mijn wedstrijd tegen Boy Boy Martin omgezet naar winst voor mijn tegenstander. De oorzaak ligt bij de Jury/scheidsrechter het gevolg ligt echter bij mij. Of de uitslag wel of niet terecht is laat ik verder aan anderen over. De verantwoordelijkheid leg ik ook zeker niet bij de World Fighting League of Boy Boy Martin. Als hij deze wedstrijd heeft gewonnen neem ik mijn verlies als een man”.

“Verder ben ik trots dat ik op dit prachtige gala mij heb mogen meten met deze grote kampioenen. Dankbaar ben ik de organisatie en in het bijzonder Melvin Manhoef dat ik onderdeel mocht zijn van dit spektakel. Winst of verlies ik heb alles gegeven en gestreden zoals men van mij gewend is. Als laatste wil ik alle fans bedanken voor hun steun en aanmoedigingen ik had jullie graag de volgende ronde weer een mooie partij willen geven”.

“Het was een mooie avond!!!! Bedankt Vosgym, Ivan hippolyte & François”.

Reactie van een ware vechter

Fred Sikking verdiend alle lof, niet alleen voor zijn reactie op de rectificatie maar ook voor zijn “fighting spirit” in de ring. Uit zijn reactie op Instagram kunnen wij alleen maar afleiden dat Fred een ware vechter is met veel respect voor zijn tegenstander Boy Boy Martin, die ook als een echte strijder in de ring stond. Beide vechters verdienen veel lof voor hun inzet in de ring, het was een heftige partij, en inderdaad een mooie avond, echter met een wrang einde voor Fred Sikking. Wellicht een “wild card” waardoor Sikking alsnog mee kan doen aan de WFL Final 8?

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page