FRAUDE: Vechtsport organisatie UFC beschuldigd van vervalsing
Home / Nieuws / FRAUDE: Vechtsport organisatie UFC beschuldigd van vervalsing

FRAUDE: Vechtsport organisatie UFC beschuldigd van vervalsing

De UFC wordt beschuldigd van het vervalsen van openbare verontschuldigingen gemaakt door een illegale uploader.

Een illegale torrent-uploader die met succes werd aangeklaagd door de UFC, spreekt zich nu uit. Steven Messina kreeg de UFC achter zich aan voor het illegaal uploaden van UFC video’s. Ook werd hij veroordeeld tot betaling van $ 32 miljoen aan schadevergoeding.

Maar Messina slaat nu terug richting de UFC. Hij claimt dat deze fraude en vervalsing gepleegd hebben. Een openbare verontschuldiging zogenaamd gedaan door Messina is niet door hemzelf gemaakt. In een recent interview met TorrentFreak spreek Messina zich hierover uit.

Dikke schadevergoeding

In 2014 startte de UFC een rechtszaak tegen Messina en beschuldigde hem van het uploaden van illegaal UFC-materiaal naar populaire torrent-sites zoals Kickass Torrents en The Pirate Bay. De UFC eiste $ 18,6 miljoen aan wettelijke schadevergoeding voor inbreuk op het auteursrecht.

Met daar nog eens bovenop $ 13,64 miljoen voor inbreuk op de Federal Communications Act. De zaak kwam nooit voor de rechter, maar Messina moest $ 32 miljoen ophoesten. Dit ging via een standaard vonnis van de rechtbank. Messina zegt nooit een cent te hebben betaald.

Niks gedaan

“Ik heb nooit in het openbaar mijn excuses aangeboden, noch heb ik er ooit spijt van gehad. Ik deed wat ik dacht dat juist was voor de velen die de UFC wedstrijden niet konden zien, en daar ben ik trots op,” beweerd Messina.

Volgens Messina pleegt de UFC fraude en vervalsing door uit zijn naam zomaar iets op internet te plaatsen. “Ik realiseer me nu de schade veroorzaakt door mijn acties. Ik hoop dat ik deze moeilijke periode kan gebruiken als een leerervaring terwijl ik verder ga met mijn leven. “

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page