Franse Olympisch Bokskampioen Tony Yoka één jaar geschorst! Nieuws
Nieuws

Franse Olympisch Bokskampioen Tony Yoka één jaar geschorst!

Franse Olympisch Bokskampioen Tony Yoka één jaar geschorst!

Tony Yoka heeft een voorlopig boks verbod gekregen voor het missen van dopingcontroles

De Olympische superzwaargewicht-kampioen Tony Yoka heeft van de Franse boksfederatie een tijdelijk verbod van één jaar gekregen wegens het niet komen opdagen bij verplichte dopingtests. Andre Martin van de Franse boksfederatie vertelde de krant L'Equipe, dat de anti-dopingcommissie van het bestuursorgaan de sanctie heeft opgelegd nadat Yoka tussen september 2016 en juli 2017 drie "no-shows" heeft gehad.

Franse Olympisch Bokskampioen Tony Yoka één jaar geschorst!

Hij was niet thuis en kon niet getest worden

Zijn advocaat, Arnaud Pericard, vertelde dat de eerste gemiste test kwam terwijl Yoka in een vliegtuig zat van de training in de Verenigde Staten. De laatste twee gemiste tests kwamen ook in het geding toen controlleurs naar het huis van Yoka in Frankrijk gingen terwijl hij wederom in de Verenigde Staten was, volgens Pericard. Yoka staat gepland om de voormalige Franse zwaargewicht kampioen Cyril Leonet te ontmoeten in zijn volgende gevecht in Parijs op 7 april.

Sparringpartner door WBO-zwaargewicht kampioen Joseph Parker

Yoka werd onlangs aangesteld als sparringpartner door WBO-zwaargewicht kampioen Joseph Parker, die traint voor zijn 31 maart partij met WBA, IBF, IBO zwaargewicht kampioen Anthony Joshua in Cardiff, Wales. Ironisch genoeg versloeg Yoka eerder al eens Parker en won hij een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen 2010 in Singapore. Op de 2010 Youth World Amateur Boxing Championships verloor hij de finale van Filip Hrgovi.

Deelname aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro

Yoka won het goud tijdens de 2015 AIBA Wereldkampioenschappen Boksen en verdiende daarmee een plek op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. In de laatste ronde won hij van Joe Joyce, om Olympisch goud te veroveren. Voor Frankrijk was het hun eerste gouden medaille voor Super Heavyweight in hun geschiedenis. In 2017 werd Yoka professioneel en tekende een overeenkomst met Richard Schaefer van Ringstar en David Haye van Hayemaker. De bokser is getraind door veteraan coach Virgil Hunter. Hij vocht en versloeg Travis Clark in zijn debuutgevecht in Le Palais des Sports in Parijs, in juni 2017.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws