Home / Nieuws / Floyd Mayweather:’dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten’

Floyd Mayweather:’dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten’

Floyd Mayweather Jr (foto: YouTube)

Bokser Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled boetes hebben een boete opgelegd gekregen door de Amerikaanse toezichthouder SEC wegens het verzwijgen van inkomsten met het promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s).

CO-‘shills’

Bitcoinmagazine schrijft dat beide beroemdheden niet eerlijk en open zijn geweest over de vergoedingen die ze ontvingen voor het promoten van de  ICO- ‘shills’. Mayweather heeft in totaal drie ICO’s gepromoot. Hij kreeg volgens de Amerikaanse toezichthouder SEC 100.000 dollar voor de ‘shill’ voor Centra Tech. Ook de populaire DJ Khaled ontving 50.000 dollar voor het ‘shillen’ van ditzelfde project.

Mayweather kreeg op zijn beurt nog eens 200.000 dollar voor het marketen van twee andere ICO’s, waaronder Stox.com.

Betalingsregeling

Beiden hebben een betalingsovereenkomst getroffen met de SEC. Mayweather moet een bedrag van 614 duizend dollar ophoesten en Khaled een bedrag van 152 duizend dollar. Mayweather en Khaled mogen respectievelijk drie en twee jaar geen enkele financieel instrument promoten, binnen of buiten de crypto-industrie.

In 2017 heeft de SEC al een waarschuwing afgegeven dat ICO’s als ‘securities’ worden gezien voor de wet en als zodanig behandeld worden. In april 2018 is er een civiele rechtszaak aangespannen tegen de oprichters van Centra Tech, omdat hun ICO frauduleus was. Sohrab Sharma en Robert Farkas wisten destijds 32 miljoen dollar op te halen met hun ICO, die het nieuws haalden met een ‘nep’-partnerships met VISA en Mastercard.

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...