Floyd Mayweather:'dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten' Nieuws
Nieuws

Floyd Mayweather:'dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten'

Floyd Mayweather:'dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten'
Floyd Mayweather:'dikke boete voor verzwijgen ICO-inkomsten'

Bokser Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled boetes hebben een boete opgelegd gekregen door de Amerikaanse toezichthouder SEC wegens het verzwijgen van inkomsten met het promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s).

CO-‘shills’

Bitcoinmagazine schrijft dat beide beroemdheden niet eerlijk en open zijn geweest over de vergoedingen die ze ontvingen voor het promoten van de ICO- ‘shills’. Mayweather heeft in totaal drie ICO’s gepromoot. Hij kreeg volgens de Amerikaanse toezichthouder SEC 100.000 dollar voor de ‘shill’ voor Centra Tech. Ook de populaire DJ Khaled ontving 50.000 dollar voor het ‘shillen’ van ditzelfde project.

Mayweather kreeg op zijn beurt nog eens 200.000 dollar voor het marketen van twee andere ICO’s, waaronder Stox.com.

Betalingsregeling

Beiden hebben een betalingsovereenkomst getroffen met de SEC. Mayweather moet een bedrag van 614 duizend dollar ophoesten en Khaled een bedrag van 152 duizend dollar. Mayweather en Khaled mogen respectievelijk drie en twee jaar geen enkele financieel instrument promoten, binnen of buiten de crypto-industrie.

In 2017 heeft de SEC al een waarschuwing afgegeven dat ICO’s als ‘securities’ worden gezien voor de wet en als zodanig behandeld worden. In april 2018 is er een civiele rechtszaak aangespannen tegen de oprichters van Centra Tech, omdat hun ICO frauduleus was. Sohrab Sharma en Robert Farkas wisten destijds 32 miljoen dollar op te halen met hun ICO, die het nieuws haalden met een ‘nep’-partnerships met VISA en Mastercard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws