Home / Nieuws / FIT WORDEN: Start met kickboksen of andere vechtsport

FIT WORDEN: Start met kickboksen of andere vechtsport

FIT WORDEN: Ga dan op kickboksen of andere vechtsport

Vechtsporten zoals kickboksen, MMA, Muaythai en boksen zijn een goede basis voor een top conditie.

Uit onderzoeken blijkt dat steeds meer fitness work-outs gebruik maken van technieken uitbekende vechtsporten zoals kickboksen, MMA, Muaythai en boksen. Wie kan zich niet het een aantal jaar geleden populaire ‘Taibo’ niet herinneren welke voortkwam uit verschillende vecht disciplines.

Lekker knokken in combinatie met fitheid lijkt vooral de jongere beoefenaars aan te trekken, twintig procent van de Amerikanen die groepslessen volgen, nemen minimaal een keer per week deel aan lessen die vechtsport in zich hebben.

Goed voor je lijf en leden

“Op vechtsport geïnspireerde groepslessen zijn de meest populaire workouts die mensen van 18-25 en 26-45 jaar willen proberen. Denk hierbij aan programma’s als BODYCOMBAT, Pink Boxing en Cross Boxing,” meldt de site Body Life.

“Het is aangetoond dat een BODYCOMBAT les van 55 tot wel 740 calorieën verbrandt en de core even veel voordelen biedt als 1.700 crunches. Daarnaast zorgen de vele trap- en stootcombinaties voor een krachtig gevoel, met name onder de vrouwelijke deelnemers,” Bron Body Life.

Bekijk ook

Acteurs gezocht voor Nederlandse ‘Kung Fu’ jeugdfilm

Scenarist en regisseur Froukje Tan gaat volgend jaar een Kung Fu jeugdfilm in Rotterdam opnemen

PAK SLAAG: MMA-vechter breekt arm van verkrachter (video)

De verkrachter koos het verkeerde huis

ENFUSION AWARDS: Kies de vechter van het jaar en meer

De Nederlandse kickboks organisatie Enfusion laat fans mee stemmen om hun Fighters of the Year, events en meer te kiezen.