Film The Legend of the Broken Sword Hero met Buakaw Banchamek uitgebracht op DVD - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Film The Legend of the Broken Sword Hero met Buakaw Banchamek uitgebracht op DVD

Film The Legend of the Broken Sword Hero met Buakaw Banchamek uitgebracht op DVD

Film The Legend of the Broken Sword Hero, met Buakaw nu te koop op DVD

Wie dacht dat Buakaw alleen kon schitteren in de ring heeft het mis. De Muay Thai-legende Buakaw Banchamek schittert in ‘The Legend of the Broken Sword Hero’, een historische film gebaseerd op een echte krijger uit de Ayutthaya-periode in Thailand.Buakaw, 34, de viervoudig K-1-kampioen, krijgt nog een titel om toe te voegen aan zijn lange lijst van prestaties namelijk die van filmster. Hij zal de rol van ‘Thongdee’ uitbeelden, een Muay Thai-vechter die later ‘Phraya Pichai of the Broken Sword’ werd, een nationale held die bleef vechten ondanks een zwaar gebroken zwaard.

Oorlog met Birma om de vrijheid voor de bevolking

Phraya Pichai, een opperbevelhebber in de achttiende eeuw, speelde een vitale rol tijdens de oorlog met Birma om de vrijheid voor de bevolking van Ayutthaya te herwinnen. In één noodlottige veldslag gleed hij uit en gebruikte hij een van zijn tweehandige zwaarden om zichzelf in balans te brengen. Het zwaard werd toen gebroken, maar hij bleef vechten met anderhalve zwaarden.

Nadat de korte regeerperiode van koning Taksin was geëindigd met zijn executie, zou Phraya Pichai samen met zijn koning worden geëxecuteerd, volgens de wet. Koning Rama I van Rattanakosin (nu Bangkok) zag echter het potentieel in Phraya Pichai en wilde dat hij in de wacht van de koning diende. Phraya Pichai, bedroefd door de dood van zijn geliefde koning Taksin, weigerde en vroeg om geëxecuteerd te worden. Hij werd een symbool van moed en loyaliteit.

DVD The Legend of the Broken Sword Hero online te koop

Dit is niet de eerste keer dat Buakaw in een film is opgenomen. Hij verscheen ook in “Yamada: The Samurai of Ayothaya” waarin hij ook zijn beroemde Muay Thai-moves liet zien. “The Legend of the Broken Sword Hero” wordt geregisseerd door Bin Bunluerit en geproduceerd door Sahamongkhol Film International. De film “The Legend of the Broken Sword Hero” was eerder te zien in de bioscopen vooral in Azië, maar nu ook te koop op DVD.

Bekijk de trailer hieronder:

Bekijk ook

Nieuwe datum Badr vs Wrzosek, Glory keert terug naar Gelredome

Gisteren ontstond er enige commotie toen bleek dat het Glory 78 evenement van 17 juli werd verplaatst.

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli.

ONE Championship slaat kickboks evenement in Amsterdam over?

Op 10 Juli zou in Amsterdam in de Sporthallen Zuid het eerste ONE Championship kickboks evenement plaatsvinden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page