Film The Last Fight over Marloes Coenen mag je niet missen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Film The Last Fight over Marloes Coenen mag je niet missen

Film The Last Fight over Marloes Coenen mag je niet missen

Als vechtsporter vocht zij jaren in de wereldtop en de film biedt een unieke inkijk in haar leven

Als een ex top vechtsporter een film uitbrengt over zijn of haar leven heeft men van tevoren vaak al een oordeel klaar, echter kan men pas oordelen als men iets heeft gezien. De filmische docu over het leven van Marloes Coenen, biedt een unieke inkijk in haar leven, de weg aan die zij volgt en laat zien dat vechters niet dom zijn maar intelligent en over discipline beschikken. Ook biedt het een een inzicht over hoe Coenen terugkijkt in de tijd en met het eindigen van haar carrière omgaat, een stap die voor veel sporters een hele horde is.

Film The Last Fight over Marloes Coenen mag je niet missen

De film pakt je mede door de sfeer en de goed gekozen voice over van acteur Bruce Dern

Een docu film maken is een vak apart en het is een hele kunst om mensen te blijven boeien en in het verhaal te blijven. Dit is documentairemaker Victor Vroegindeweij zeker gelukt door slim gebruik te maken van de juiste momenten gekoppeld aan een goede voice over die je letterlijk meevoert in het leven en het gevecht van Marloes Coenen. De kracht van Victor Vroegindeweij is dat hij de kijker naar zichzelf laat kijken door het verfilmen van iemands levensverhaal. Dit in combinatie met keiharde trainingen en de haast levens beschouwende vragen die de film naar voren brengt, maakt het dat de Last Fight je blijft boeien tot het einde.

Opgave en opoffering de rode draad

als je al geen respect hebt voor Marloes Coenen dan krijg je deze als je de film kijkt, samen met haar partner die tevens haar trainer is Roemer Trompert, heeft ze veel van de luxe waar andere voor gaan losgelaten. In plaats daarvan laat de film zien welke offers en keuzes zij maken om samen deze weg te gaan. Wij vinden het zeker een aanrader, niet alleen voor de vechtsport fans maar ook voor degene die wellicht zeer sceptisch kijken naar vechtsporters en daar een mening over vormen. Wij vinden het een mooi vergelijk met de documentaire “The Notorious” over het leven van Connor McGregor, die ook een unieke kijk beidt van een jongen die letterlijk in de rij stond voor een uitkering, maar door hard werken multimiljonair werd. Coenen echter laat zien dat er meer is dan geld en dat geluk zeker mee telt. Ga hem zien…..

Bekijk ook

Topbokser Adrian Broner daagt Nate Diaz uit! 'Ik laat je alle hoeken zien'

Beruchte bokser daagt Nate Diaz uit! ‘Ik laat je alle hoeken zien’

Diaz vocht vorige maand zijn UFC-contract uit

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page