Home / Nieuws / Filipijnse President Duterte: ‘MMA en Kickboksen volledige steun’

Filipijnse President Duterte: ‘MMA en Kickboksen volledige steun’

President Rodrigo Duterte heeft een wetsvoorstel ondertekend om het Philippine Sports Training Center (PSTC) op te zetten.

De Republic Act 11214 geeft opdracht tot de bouw van de PSTC, die trainingsfaciliteiten moet bevatten voor Olympische sporten en andere sportactiviteiten zoals MMA, Kickboksen, Judo en Karate die door de Philippine Sports Commission (PSC) als belangrijk en noodzakelijk worden beschouwd.

De wet wordt ingesteld om aansluiting te houden bij de internationale sport en. Ook vechtsport maakt hier een groot deel van uit.

Niveau verhogend

Een totaalbedrag van P3,5 miljard zou afkomstig zijn van de Algemene Appropriations Act (GAA) voor de bouw van de PSTC binnen een periode van 18 maanden op een locatie die geschikt en bevorderlijk is voor training op hoog niveau van atleten, coaches en scheidsrechters.

Elk ander bedrag dat nodig is om de andere wettelijke bepalingen uit te voeren, met name voor het onderhoud, de werking en het beheer van de PSTC, moet worden opgenomen in de begroting van de PSC in de GAA.

Aansluiting

“Het is het beleid van de staat om sport in het land te promoten en te ontwikkelen, om excellentie te bereiken in internationale sportwedstrijden, om succes te garanderen in de zoektocht van het land naar concurrentievermogen.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT