Home / Nieuws / Filipijnse President Duterte: ‘MMA en Kickboksen volledige steun’

Filipijnse President Duterte: ‘MMA en Kickboksen volledige steun’

President Rodrigo Duterte heeft een wetsvoorstel ondertekend om het Philippine Sports Training Center (PSTC) op te zetten.

De Republic Act 11214 geeft opdracht tot de bouw van de PSTC, die trainingsfaciliteiten moet bevatten voor Olympische sporten en andere sportactiviteiten zoals MMA, Kickboksen, Judo en Karate die door de Philippine Sports Commission (PSC) als belangrijk en noodzakelijk worden beschouwd.

De wet wordt ingesteld om aansluiting te houden bij de internationale sport en. Ook vechtsport maakt hier een groot deel van uit.

Niveau verhogend

Een totaalbedrag van P3,5 miljard zou afkomstig zijn van de Algemene Appropriations Act (GAA) voor de bouw van de PSTC binnen een periode van 18 maanden op een locatie die geschikt en bevorderlijk is voor training op hoog niveau van atleten, coaches en scheidsrechters.

Elk ander bedrag dat nodig is om de andere wettelijke bepalingen uit te voeren, met name voor het onderhoud, de werking en het beheer van de PSTC, moet worden opgenomen in de begroting van de PSC in de GAA.

Aansluiting

“Het is het beleid van de staat om sport in het land te promoten en te ontwikkelen, om excellentie te bereiken in internationale sportwedstrijden, om succes te garanderen in de zoektocht van het land naar concurrentievermogen.

Bekijk ook

Karate leraar schuldig aan verkrachting 9-jarig meisje

Een voormalige assistent-instructeur bij een karate dojo werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten ...

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Pro Wrestler Nick ‘Manic’ McCune schoot de politie te hulp die een verdachte die mes ...

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT