Fightsense Presents Enfusion Live Den Haag Zeer Geslaagd Nieuws
Nieuws

Fightsense Presents Enfusion Live Den Haag Zeer Geslaagd

Fightsense Presents Enfusion Live Den Haag Zeer Geslaagd

Op zaterdag 2 december presenteerde Fightsense een editie van Enfusion live.

Dit keer was sportcampus zuiderpark in Den Haag de locatie voor dit kickboxgala. Het programma bestond uit een voorprogramma, hoofdprogramma en de enfusion live gevechten. Wederom een kickboxgala met veel toeschouwers die voor veel aanmoediging zorgde.

Talentvolle vechters

Voorafgaand aan het live programma van Enfusion, stonden twee gevechten in het teken van getalenteerde vechters, de zogeheten enfusion talents. Te beginnen met een A-partij tussen Yassin Ambari en Darryl Verdonk, waarbij Verdonk de partij won met een knock out. De tweede partij die volgde, werd gestreden tussen Wail Karroumi en Enez Ilgin.

Foto: ODC
Foto: ODC

Dames partij Miranda Zondervan en Essilia Wurms

De eerste partij van het enfusion live programma was er een tussen de dames Miranda Zondervan en Essilia Wurms. Een partij in de B-klasse. Beide dames maakte een intimiderende indruk bij opkomst. In de eerste ronde werd Wurms in de hoek gedreven maar wist zich staande te houden. Ook in de tweede ronde Wist Zondervan, Wurms in de zelfde hoek te drijven tot frustratie van de toeschouwers. Ondanks dat, wist Wurms veel punten te maken. Aan het begin van de derde ronde ging Wurms fel van start, ondanks haar dekking kreeg ze een bloedneus waar bij ze vroeg om medische hulp. Uiteindelijk wint Zondervan de partij op punten.

Enkele interessante A klasse partijen

De eerste A-partij van het live programma begon tussen Melvin Wassing en Toni Jas. Beide vechters kwamen moeiteloos de eerste ronde door. In de tweede ronde begon Jas met het uitlokken maar Wassing was hier niet van onder de indruk. Jas zette vooral veel trappen in waarop Wassing inspeelde. In de derde ronde blijft Jas provoceren en krijgt voor zijn uitlokkende gedrag een officiële waarschuwing. Wassing focust zich op punten maken, maar dat mocht niet baten. Jas wint op punten.

De volgende A-partij op het programma, was tussen Thomas Bridgewater en Reda Zaidi. Wat meteen opviel in de eerste ronde was dat beide vechters afwachtend waren. Vooral Bridgewater bewaarde zijn rust, wat je terug zag in zijn gezicht en in zijn aanvallen. Beide vechters waren ook in de tweede helft erg aanvallend en bleven beide goed verdedigen, Bridgewater glijdt uit enkele seconden voor de bel. In de derde ronde kun je goed zien dat beide vechters vermoeid raken, Zaidi houd zich daarentegen beter staande. Bridgewater glijdt voor de tweede keer weg maar speelt de partij uit. De partij wordt bepaald op punten waarbij Zaidi wint.

Foto: ODC
Foto: ODC

Benali's imposante opkomst met live muziek

Javier Barragan en Ismael Benali maken zich op voor hun partij. Waar Barragan in de blauwe hoek wacht op zijn tegenstander, maakt Benali een imposante opkomst met live muziek. De verwachtingen van Benali zijn hoog bij het publiek. In de eerste ronde heeft Benali duidelijk de overmacht maar Barragan houdt zich staande. De eerste ronde lijkt een eeuwigheid te duren tot dat de bel gaat. Beide vechters blijken voldoende energie te hebben, maar dat blijkt. In het begin van de tweede ronde gaat Barragan neer. De scheidsrechter telt, Barragan is niet meer in staat door te vechten. Benali wint deze A-partij met knock-out.

Achalhi met een hele entourage naar de ring

Met nog drie partijen te gaan, was de volgende A-partij aangebroken. De Duitse Juergen Dolch stond al klaar in de ring, terwijl zijn tegenstander Hicham Achalhi zijn opkomst maakte. Een erg opvallende opkomst, waar andere vechters vooral alleen opkomen, liep Achalhi met een hele entourage. De partij zelf was in mijn ogen ook erg bijzonder. Dolch en Achalhi waren in de eerste ronde beide competitief. Achalhi wist Dolch goed te raken en in de hoeken te drijven. Het leek alsof het Dolch niets deed en had een vrolijke uitstraling die zijn tegenstander had moeten verwarren. Ook in de tweede ronde liet Dolch zijn dekking achterwege en daagde Achalhi uit. Achalhi maakte hier goed gebruik van en wist veel punten te maken. Uiteindelijk bleef het in ronde drie bij uitdagen van Dolch zijn kant, maar hield geen rekening met zelf punten maken. Hierdoor won Achalhi de partij op punten.

Foto:ODC
Foto:ODC

De een na laatste partij van de avond was aangebroken. Deze werd gestreden tussen Faycal Ait Ouccime en Zakaria Tijarti. Een eentonige partij waarbij veel naar de grond gewerkt werd. Ondanks dat had Tijarti vaak de overhand in de wedstrijd. Vooral in de derde ronde zet Tijarti veel druk waardoor hij de partij naar zijn hand kon zetten. Hierdoor wint Tijarti dan ook deze A-klasse partij op punten.

Strijd om de titel

Tot slot breekt de laatste partij aan. De strijd om de belt van Enfusion live #47 gaat tussen Mounir Bounouhi en Luis Tavares. Wat een partij met vijf rondes van drie minuten had kunnen zijn, had Tavares er aan één genoeg. Na ongeveer een halve minuut had zijn tegenstander Bounouhi al acht tellen nodig van de scheidsrechter. Kort daarna raakt Tavares, Bounouhi op de juiste plek en bezwijkt hij van de pijn. Tavares wint na een korte strijd.

Foto: ODC
Foto: ODC

Verslag: Karina Besjes

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws