Fight & Power Academy organiseert ISKA Kickboks examen Nieuws
Nieuws

Fight & Power Academy organiseert ISKA Kickboks examen

Fight & Power Academy organiseert ISKA Kickboks examen

ISKA Kickboks-examen bij Fight & Power Academy Amersfoort

We zijn verheugd mede te kunnen delen dat op 10 maart 2018 op FPA het ISKA-examen gaat plaatsvinden voor onze kickboksers. De ISKA (International Sport Kickboxing Association) zet zich wereldwijd in voor opleidingen en certificeringen en is voor veel grote organisaties verantwoordelijk voor de regels en voorschriften. Zij doet dit voor vechtsportevenementen in meer dan 60 landen, onder andere voor Glory World series, Bellator-mma, Kickboxing Spike TV. De Nederlandse directeur Jan Willem Verdonk zal zelf de examens komen afnemen. Dit is voor de kinderen de eerste stap op weg naar de zwarte band. Deze graduaties zijn wereldwijd erkend. Als je bijvoorbeeld in Japan of Amerika met je ISKA-paspoort komt kan je aantonen van welk niveau je bent.

Fight & Power Academy organiseert ISKA Kickboks examen

Waarom doen we dit?

Wij willen dat de kinderen bij FPA een leermethode krijgen aangeboden gebaseerd op techniek, discipline en inzet. De fundamentals vormen de basis van een beproeft systeem waaruit de kinderen het kickboksen gaan leren. Het is niet de bedoeling dat kinderen eerst speciale technieken gaan leren terwijl er nog geen goede basis is. Ons doel bij de jeugdlessen is dat kinderen iets meer meekrijgen dan alleen kickboksen waar ze wat aan hebben voor de rest van hun leven. Bij FPA leren ze de voordelen van het hanteren van normen, waarden en discipline. Investeren in inzet wordt beloond. Hierdoor hebben ze al een stap voor als ze later gaan studeren en werken. Ze leren dat sporten met elkaar meer resultaat oplevert dan tegen elkaar. Als de kinderen vanuit de jeugdgroep doorstromen naar de volwassenen, zullen zij beheersing hebben over een degelijke en gefundeerde basis van techniek en inzicht.

Wat zeggen de regels?

Kickboksen moet plezier opleveren en gebeurt in een vrolijke en veilige omgeving. Hierbij volgt FPA de richtlijnen van de vechtsportautoriteit, waarbij vanaf 1 januari 2018 hoofdcontact onder de 16 jaar niet meer is toegestaan. Deze leeftijdsgrens wordt gefaseerd verhoogd. In 2019 geldt dit voor kinderen onder de 17 jaar en in 2020 voor kinderen onder de 18 jaar. Tevens is het dragen van een hoofdkap tijdens spartrainingen en wedstrijden voor deze kinderen verplicht.

Let op!! De gezondheid van uw kind heeft onze prioriteit.

Hoofdkappen zijn op FPA te koop voor uw kind. Vanaf 1 maart moet iedereen een hoofdkap bij zich hebben. Dat wilt zeggen dat kinderen vanaf 1 maart zonder hoofdkap niet meer mee kunnen doen met sparren. Op Zaterdag 10 maart begint het examen voor de gele slip om 13:00 uur. Iedereen die langer dan 3 maanden traint kan hieraan meedoen. Het examen wordt door ISKA-officials afgenomen. Na afloop krijg je een officieel erkend ISKA-examen boekje, een opnaaislip en kan je een FPA T-shirt uitkiezen in de kleur die je zelf mooi vindt. Het examen wordt afgenomen te Amersfoort locatie Zwaaikom 37. Voor meer info bel 033-463340

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws