Fans verdeeld over gevecht Rico tegen Hesdy: 'Waarom?' Nieuws
Nieuws

Fans verdeeld over gevecht Rico tegen Hesdy: 'Waarom?'

Fans verdeeld over gevecht Rico tegen Hesdy: 'Waarom?'

Rico Verhoeven zal op 29 oktober tijdens HIT IT in Rotterdam Ahoy tegen Hesdy Gerges de ring in gaan. Het gevecht wordt door de kickboks fans met verdeeldheid ontvangen. Waar de ene fan super enthousiast is, lijkt de andere het niet te zien zitten.

Daar waar beslissingen worden genomen bestaat de kans dat niet iedereen het daar mee eens is. Dat geldt ook voor het gevecht tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges. Er zal niet worden gevochten om de Glory titel die Verhoeven in bezit heeft. Toch wordt het gevecht door zowel Rico als Hesdy benaderd als zijnde een officieel gevecht, wat het in feite ook is.

Grote groep enthousiasmeren

Er zal gewoon keihard geknokt worden in de ring in Ahoy, weliswaar in een andere setting dan de diehard Glory kickboks fan gewend is. Dit neemt niet weg dat het minder spannend hoeft te zijn. Er wordt met het HIT IT event naast bestaande fans ook gemikt op een bredere doelgroep. ,,Het doel is om nog een veel grotere groep mensen met het kickboksen bekend te maken, deze in een positief daglicht te zetten."

Het laat onverlet te zeggen dat het kickboksen een paar stevige klappen kreeg. Recentelijk met de rellen in Hasselt tijdens het Glory 80 event. Daar verstoorden hooligans de orde en moest het worden stilgelegd met uiteindelijk als resultaat dat de boel compleet werd afgeblazen. Dit kreeg het kickboksen niet knock-out, maar bracht wel een stevige deuk in het inmiddels positieve imago.

Je gaat toch wel kijken

De fans die reageerden door te zeggen niet op het gevecht tussen Rico en Hesdy te zitten wachten zullen op zijn minst nieuwsgierig zijn. De ervaring leert als de tijd daar is er toch gekeken zal gaan worden. Wellicht koopt niet iedereen een ticket of PPV, maar nieuwsgierig naar de uitslag is bijna iedereen.

Dat Rico zijn titelgevecht even in de ijskast zet, zegt niet dat deze helemaal niet verdedigd zal worden. De koning van het kickboksen zal begin 2023 gewoon in de ring staan om zijn goud te waarborgen. Al jaren zeuren juist de diehard kickboks fans dat de sport veel breder geaccepteerd moet worden. Wellicht is dat het geval na 29 oktober.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws