Familie van geëxecuteerde worstelkampioen opgepakt bij zijn graf
Home / Nieuws / Familie van geëxecuteerde worstelkampioen opgepakt bij zijn graf

Familie van geëxecuteerde worstelkampioen opgepakt bij zijn graf

Familie van geëxecuteerde worstelkampioen Navid Afkari opgepakt bij zijn graf

De vader en broer van van geëxecuteerde worstelkampioen Navid Afkari. Werden door de Iraanse inlichtingendienst gearresteerd tijdens het schoonmaken van zijn graf.

Worstelkampioen Navid Afkari werd ter dood veroordeeld, voor zijn vermeende rol bij het doden van een veiligheidsfunctionaris. Hij zou tijdens protesten in de zomer van 2018 in Shiraz zijn daad hebben gepleegd.

Gemarteld

Volgens het Centrum voor Mensenrechten in Iran (CHRI), is er echter bewijs dat Navid Afkari de vermeende misdaad niet heeft gepleegd. De worstelaar zou tijdens het verhoor zijn gemarteld om een ​​valse “bekentenis” af te leggen.

Ondanks de internationale verontwaardiging en formele klachten over aangevoerd vals bewijs en het gebruik van marteling om bekentenissen af ​​te dwingen. Werd Afkari’s doodvonnis bekrachtigd door het Iraanse Hooggerechtshof. Hij werd op zaterdag 12 september geëxecuteerd.

Reden onbekend

Volgens berichten uit Iran, werden Afkari’s vader en broer gearresteerd door Iraanse inlichtingenagenten. ,,De familie had geen toestemming gekregen om de begraafplaats te bezoeken. Of voor de grafsteen en het gebied rond het graf te zorgen”, meldde IranWire.

Terwijl ze het gebied rond het graf van Navid aan het schoonmaken waren. Werden de twee mannen op 17 december gearresteerd en naar een geheime locatie gebracht. Het blijft onduidelijk waarom de Iraanse autoriteiten de twee mannen hebben gearresteerd. Er is geen officiële reden opgegeven.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

IJS Boksen! Broer slaat broer ‘KO’: nieuwe vechtsport Ice Wars (video)

Jordan en Ben Kennedy sloegen flink op elkaar in tijdens het nieuwe vechtsport event Ice Wars

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page