Extreem afvallen bij MMA is krankzinnigheid ten top! Nieuws
Nieuws

Extreem afvallen bij MMA is krankzinnigheid ten top!

Extreem afvallen bij MMA is krankzinnigheid ten top!

Waarom zijn we zo tolerant voor de absurde krankzinnigheid van het extreem afvallen bij MMA en andere vechtsporten?

Deze vraag kunnen wij zeker stellen, de beelden afgelopen week van een MMA vechter die letterlijk op de weegschaal getild moest worden staan nog scherp op ons netvlies! Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland vraagt men zich af of het extreem afvallen in de vechtsport de krankzinnigheid nadert.

Extreem afvallen bij MMA is krankzinnigheid ten top!

Haal ik het gewicht of niet?

Op dit punt is het eigenlijk een onderdeel van de routine geworden vooruitlopend op een partij of evenement, In de week voor de gevechten gebeurt er van alles, interviews, laatste uitdagingen en dan is daar de dag van de weging. Spannend want wat zal er gebeuren haalt de vechter zijn gewicht of niet? Laten wij eens kijken naar UFC 216 waar MMA vechter Kevin Lee die opschepte gewoon Tiramisu als toetje te hebben blijven eten in zijn voorbereiding, echter moest hij twee keer een nieuwe poging doen om zijn gewicht te halen, nodeloos te zeggen dat hij er steeds magerder en verzwakt uit ging zien.

Ik ben zes kilo afgevallen in een week tijd

Aangezien onze redacteuren veel vechtsport evenementen bezoeken, en daar vechters spreken uit de verschillen klasse, vertelt men vaak trots op het laatste moment te zijn opgeroepen om te vechten. Zo ook laatst op een event in het land waar een c-klasse vechter vertelde; "ik kreeg afgelopen zondag te horen dat ik mee moet doen, echter moest ik wel minimaal 5 kilo afvallen om aan het wedstrijd gewicht te voldoen". "Dat heb ik gehaald want ik was 6 kilo afgevallen, wel jammer dat ik mijn partij heb verloren, maar he ik stond wel in de ring op een internationaal evenement wat wereldwijd wordt uitgezonden".

De illusie boven de werkelijkheid, en als een zombie de ring in

Bovenstaand voorbeeld geeft maar weer eens aan dat jonge vechters bereidt zijn ver te gaan, 6 kilo afvallen in een week betekent dat je erg extreem je gewicht moet laten dalen, en dus essentiële voedingsstoffen overslaat dan dat je 6 maanden de tijd zou hebben om je gewicht op peil te krijgen. Over je spieren maar niet te spreken, eigelijk ga je als een zombie de ring in. En het excuus dat je wereldwijd op de TV komt lijkt ons niet echt verstandig. Vechtsport kan gevaarlijk zijn als je niet goed oplet in de ring, door het extreem afvallen verzwak je ook je zintuigen. Het is gewoon wachten op ellende zoals zware verwondingen of erger.

Meer gewichtsklassen of betere controle

Er wordt al jaren gepleit voor meer gewichtklassen echter lijkt dit niet te lukken, wellicht de regels versoepelen en bepalen tot welk gewicht het verantwoord is om te vechten? Waar ligt de grens, of gaan wij ook een lengte klasse in het leven roepen? Dus vechters van bepaalde lengtes tegen elkaar met 5 cm verschil? Een feit is dat er een goede controle moet zijn als iemand verzwakt oogt, maar wie neemt die verantwoordelijkheid, de vechter, de ring arts of de coach? Zegt u het maar...

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws