Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars Nieuws
Nieuws

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Nederland staat nog steeds aan de top als het op mannelijke vechtsporters aankomt, maar laten wij de vrouwen niet vergeten!

Onder onze vrouwelijk top vechtsporters, is er een die met kop en schouders uitsteekt, wij hebben het hier over Jorina Baars. Deze nuchtere Noord Hollandse is het ooit gelukt waar anderen faalde, zo haalde zij een overwinning op Cris "Cyborg" Justino de controversiële UFC vechtster, en vocht zij tegen een Thaise transgender. Een ongeslagen record tot op heden, een gedrevenheid en een contract bij Bellator. Wij spraken met haar over haar kijk op de vechtsport, haar carrière en haar stap naar Bellator Kickboxing.

Foto: Lucas Noonan
Foto: Lucas Noonan

Wanneer ben je voor het eerste met vechtsoort in aanraking gekomen?

Ik heb verschillende andere vechtsporten gedaan zoals, nunchaku-do en aikido. Ik vond die sporten alleen niet zo leuk. Maar toen kwam ik op mijn 7e met kickboxen in aanraking. Ik vond het geweldig! Dit was echt mijn sport.

Wat trekt je aan in de vechtsport?

Het mentale spelletje vind ik geweldig. Jezelf elke keer tot het uiterste pushen. Door gaan wanneer je denkt niet meer door te kunnen gaan. En natuurlijk elke keer je technieken perfectioneren. Elke partij is anders en je raakt nooit uitgeleerd.

Je bent bezig met een flinke carrière waar wil je heen? Met andere woorden wat is het hoogste dat je wilt bereiken?

Ik heb al verschillende titels op mijn naam staan. 4 nederlandse 4 europese en 6 wereld titels. Sinds begin 2017 heb ik een contract bij bellator kickboxing. Het lijkt me geweldig om ook de bellator titel bij mijn lijstje te schrijven.

Hoe ben jij bij Bellator terecht gekomen?

Door mijn manager Brian Butler van Suckerpunch Management

Je hebt ook enkele MMA partijen gevochten, gaan wij dit nog eens zien?

Nee helaas kan geen mma meer trainen en vechten. Ik vond dat wel super leuk om te trainen. Al die nieuwe technieken echt geweldig!!

Je hebt een indrukwekkend staat van dienst in het kickboksen, is er volgens jou een verschil tussen de mannen competitie en die bij de vrouwen? Of is deze even zwaar?

Ik denk dat er zeker een verschil is. Er doen natuurlijk veel meer mannen aan die sport dus er is meer competitie. Je ziet gelukkig wel dat er steeds meer vrouwen aan kickboxen doen. Dit vergroot natuurlijk ook onze competitie.

Foto: Bennie Palmore
Foto: Bennie Palmore

Vind jij dat het vrouwen kickboksen voldoende aandacht krijgt?

Nee helaas, al komt het wel steeds meer gelukkig! Ik ben al een paar keer gevraagd voor tv dingen en daaraan merk je wel dat het steeds bekender wordt en dat ze ook de vrouwen wat meer in de spotlight zetten.

Je bent tot nu toe ongeslagen in het kickboksen, wat is je motivatie om dit zo te houden?

Ik geef altijd alles wat ik in me heb, soms komt het uit mijn grote teen. Maar ik zorg gewoon dat ik alles geef en is dat genoeg dan win ik. Is dat niet genoeg is de ander beter. Ik vind het trainen nog steeds leuk en ik denk dat dat et belangrijkste is. Plezier hebben in wat je doet.

Waar denk je aan als je die ring in stapt?

Oke here we goooooo het is maar 5x3 min ( of 3x3 min) dat denk ik altijd.

Bij een staredown, wat gaat er dan door je heen?

Bij de staredown denk ik vaak. Oei wat ga jij spijt krijgen dat je dit gevecht aan gaat.

Naast Bellator zijn er nog andere organisaties waar jij voor zou willen vechten?

Ik zit goed bij bellator. Maar als andere organisaties met een goede partij komen met goed contract. Dan zal ik dit zeker niet voorbij laten gaan.

Zou jij een gevecht tegen een man overwegen? Zo ja wie zou je dan als tegenstander zien?

Ik heb tegen een omgebouwde Thai gevochten. De bekende nong thoom (bekend van de film beautiful boxer). Nou ondanks ze vrouwelijke hormonen slikte merkte je gewoon zo veel kracht verschil. Dus nee ik zal nooit tegen een man vechten.

Ik spar veel met mannen en je merkt gewoon dat ze veel meer kracht hebben.

Naast dat jij en actieve vecht carrière hebt heb je ook nog een zakelijke carrière, hoe combineer jij dit?

Ja klopt ik heb sinds Januari mijn eigen sportschool. Ik heb de sportschool overgenomen. Het is de gym waar ik al jaren train. SportsArt in Den Helder. Hoe ik het combineer, ik heb hele hele hele lieve mensen om mij heen die mij bij staan als ik in voorbereiding zit voor mijn partijen. En balie diensten draaien zodat ik onbezorgd kan trainen.

Verder werk ik af en toe voor PPS Security in Paradiso Amsterdam of leuke evenementen. Dit vind ik gewoon super leuk om te doen. Al doe ik het nu wel minder omdat het vooral avond en nacht diensten zijn.
Dat is wat lastig te combineren.

Maar ik doe nu dus alleen maar wat ik leuk vind om te doen. Vechten, sportschool runnen en af en toe een dienstje pakken voor PPS security.

Vechtsporters hebben vaak moeite om goede sponsor te vinden, wie zijn jouw sponsoren, en wat doen zij voor je, en andersom?

Nikko
Booming
Pps. Security
DU Verzekeringen
Densite
Revalidatiesucces

Ze helpen mij allemaal op andere manieren. De ene levert spullen de ander financieel en weer een ander zorgt dat ik zonder teveel blessures kan trainen.

Welke advies heb jij voor jongeren die graag aan vechtsport willen gaan doen?

Volg je gevoel! Ga verschillende sporten mee doen en kijk wat het beste bij je past. Doe wat je gelukkig maakt.

Is er verder nog iets dat jij wilt delen met onze lezers?

Ik wil jullie bedanken voor dit interview. En ik hoop dat de lezers wat meer inzicht hebben gekregen in wie ik ben en wat ik doe.

Volg mij op instagram: @jojorinab

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws