Ex-jeugdkampioen boksen bij terreurverdachten Arnhem Nieuws
Nieuws

Ex-jeugdkampioen boksen bij terreurverdachten Arnhem

Ex-jeugdkampioen boksen bij terreurverdachten Arnhem

Foto: Niet artikel gerelateerd
Foto: Niet artikel gerelateerd

Donderdag 27 september 2018 werden aan het eind van de middag 7 aanhoudingen verricht in Arnhem en Weert in verband met een mogelijk grote terreuraanslag. De verdachten kwamen volgens Blik op het Nieuws uit Arnhem (3), Rotterdam (2), Huissen (1) en Vlaardingen.

De contouren van de terreurgroep uit Arnhem beginnen zich steeds scherper aftekenen. Tientallen jonge Marokkanen stonden onder invloed van radicale predikers, maar vooral van elkaar. Elsevier schrijft dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangegeven dat de verdachten vergevorderd waren met het plannen van een aanslag op een evenement.

Voormalig jeugdbokskampioen

Onder de arrestanten zit ook hen ook voormalig jeugdbokskampioen Morad M. uit Vlaardingen. De 21-jarige Morad is halfbroer van een bekende Syriëganger en werd in 2013 in een gesloten jeugdinstelling geplaatst omdat men bang was dat hij zou afreizen naar Syrië.

De bekende Arnhemse trainer Orhan Delibas, die op de Olympische Spelen in 1992 zilver pakte voor Nederland, vreesde al voor zijn toekomst. Hij had de talentvolle bokser drie jaar lang onder zijn hoede, schrijft De Telegraaf.

„Hij radicaliseerde”, verzucht ’Turkish Delight’, zoals zijn bijnaam luidt. „Zijn uiterlijk veranderde, hij was ineens getrouwd.” De vrouw van M. droeg een nikab en was onlangs bevallen van hun eerste kind. „Ik heb hem op mijn manier proberen te veranderen (...) maar ineens was hij spoorloos.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws