Europese Karatekas Domineren Kampioenschap Portugal - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Europese Karatekas Domineren Kampioenschap Portugal

Europese Karatekas Domineren Kampioenschap Portugal

Europees Kampioenschap Karate 2017

De stad Coimbra in Portugal was de afgelopen dagen het toneel van het Europees Kampioenschap Karate 2017. Meer dan 200 vechters uit 21 landen verzamelden zich in de Portugese stad om te vechten voor het goud, en was een voorbeeld van de impact van Karate onder jongeren.

Europees Kampioenschap Karate 2017

Na drie dagen van de wedstrijd deed de vertegenwoordigers van Portugal, Turkije en FYR van Macedonië de medaille tafel. Lokale karatekas heerste bij de Vrouwen Kata, met goud voor Patricia Cardoso, bij de Mannen Kumite -61kg, met triomf voor Alexandra Silva, en in vrouwelijke Kumite + 68kg, met goud dat ging naar Ana Rita Oliveira.

Turkije domineert

Ondertussen, domineerde Turkije  de mannelijke categorieën, met titels voor het Mannen Kata Team, Abdulkadir Kara in de mannen Kumite -61kg en Eray Samdan in Mannen Kumite -60kg. Macedonische vertegenwoordigers namen het voortouw bij de vrouwen Kumite -50kg met goud voor Sara Radichevska en bij de Mannen Kumite -75kg met overwinning voor Petar Zaborski.

De rest van gouden medailles gingen naar Carlota Fernández Osorio van Spanje in Vrouwen Kumite -55kg, Miroslava Kopunova van Slowakije in Vrouwen Kumite -68 kg, Antonio Garcia Vargas van Spanje in Mannen Kata, Karaqi Alvin van Kosovo bij de Mannen Kumite -84kg en Ljubisa Mihailovic uit Montenegro in Mannen Kumite + 84kg.

De trofee voor de beste universiteit Istanbul Aydin University

De trofee voor de beste universiteit in de wedstrijd werd uitgereikt aan de Istanbul Aydin University. De Europese Universiteiten Kampioenschappen 2017 verzamelen atleten uit heel het continent en 19 verschillende sporten om de sportoefening in de universiteiten te bevorderen. Het toernooi gehouden in Coimbra gemarkeerd jongeren uit 108 universiteiten in 21 landen, en het volgt op de succesvolle laatste editie van het evenement gevierd in 2015 in Zabljak (Montenegro).

Bekijk ook

'Saltootje!' Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

‘Saltootje!’ Boksicoon Lopez sloopt rivaal Campa in boksklassieker

Hiermee maakte Lopez een succesvol debuut

Oude man slaat racist trein uit

Oude man slaat racist trein uit! ‘Vechten verleer je nooit’ (video)

De man werd gedwongen het heft in eigen handen te nemen

Kickbokser breekt zijn eigen been in wedstrijd! 'Geen klap uitgedeeld'

Kickbokser breekt zijn eigen been in wedstrijd! ‘Niks gezweet’ (video)

De kickbokser brak zijn eigen been zonder maar een zweetdruppel te hebben verspild

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page