Home / Nieuws / Europese Karatekas Domineren Kampioenschap Portugal

Europese Karatekas Domineren Kampioenschap Portugal

Europees Kampioenschap Karate 2017

De stad Coimbra in Portugal was de afgelopen dagen het toneel van het Europees Kampioenschap Karate 2017. Meer dan 200 vechters uit 21 landen verzamelden zich in de Portugese stad om te vechten voor het goud, en was een voorbeeld van de impact van Karate onder jongeren.

Europees Kampioenschap Karate 2017

Na drie dagen van de wedstrijd deed de vertegenwoordigers van Portugal, Turkije en FYR van Macedonië de medaille tafel. Lokale karatekas heerste bij de Vrouwen Kata, met goud voor Patricia Cardoso, bij de Mannen Kumite -61kg, met triomf voor Alexandra Silva, en in vrouwelijke Kumite + 68kg, met goud dat ging naar Ana Rita Oliveira.

Turkije domineert

Ondertussen, domineerde Turkije  de mannelijke categorieën, met titels voor het Mannen Kata Team, Abdulkadir Kara in de mannen Kumite -61kg en Eray Samdan in Mannen Kumite -60kg. Macedonische vertegenwoordigers namen het voortouw bij de vrouwen Kumite -50kg met goud voor Sara Radichevska en bij de Mannen Kumite -75kg met overwinning voor Petar Zaborski.

De rest van gouden medailles gingen naar Carlota Fernández Osorio van Spanje in Vrouwen Kumite -55kg, Miroslava Kopunova van Slowakije in Vrouwen Kumite -68 kg, Antonio Garcia Vargas van Spanje in Mannen Kata, Karaqi Alvin van Kosovo bij de Mannen Kumite -84kg en Ljubisa Mihailovic uit Montenegro in Mannen Kumite + 84kg.

De trofee voor de beste universiteit Istanbul Aydin University

De trofee voor de beste universiteit in de wedstrijd werd uitgereikt aan de Istanbul Aydin University. De Europese Universiteiten Kampioenschappen 2017 verzamelen atleten uit heel het continent en 19 verschillende sporten om de sportoefening in de universiteiten te bevorderen. Het toernooi gehouden in Coimbra gemarkeerd jongeren uit 108 universiteiten in 21 landen, en het volgt op de succesvolle laatste editie van het evenement gevierd in 2015 in Zabljak (Montenegro).

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page