Home / Nieuws / Boks Nieuws / Europees kampioen boksen Francesco Patera: ‘Ik wil ooit wereldkampioen worden’

Europees kampioen boksen Francesco Patera: ‘Ik wil ooit wereldkampioen worden’

Ritson vs. Patera – rechts (screenshot YouTube)

De uit Genk (België) afkomstige en nog relatief onbekende bokser Francesco Patera won vorig weekend zijn tweede Europese titel (EBU) in een bokspartij tegen Lewis Ritson in de Metro Radio Arena, Newcastle, United Kingdom.

Het wordt nu al het beste boksduel genoemd van 2018. Het spannende Europees lichtgewicht titelgevecht van de European Boxing Union (EBU) tussen de Belg Francesco Patera 19-3-0 (7 knockouts) en de Brit Lewis Ritson op 13 oktober jongstleden. De ongeslagen Lewis Ritson, nummer 13 lichtgewicht op de wereldranglijst, ging dit gevecht aan met een record van 17-0-0 (11 knock-outs) tegen de nummer 56 op de wereldranglijst, Francesco Patera.

Ritson vs Patera

Ritson vocht al vier keer in 2018 tegen Joe Murray, Scott Cardle (Lewis Ritson tegen Scott Cardle), Paul Hyland Jnr (Lewis Ritson tegen Paul Hyland Jnr) en Oscar Amadro. Patera stond in 2017 tweemaal tegenover Edis Tatli en won de eerste wedstrijd, maar verloor de tweede; na dit gevecht heeft hij Ruben Gouveia verslagen.

Patera won op split decision van Rison met een score van 116-112 over de hele linie, twee voor Patera en één voor Ritson.

Wereldkampioen worden

In een interview met de Vlaamse zender TVL geeft de 25-jarige Patera aan dat hij tevreden terugkijkt op zijn gevecht in de Metro Radio Arena waar ongeveer tien duizend voornamelijk Britse boksfans zich hadden verzameld die in eerste instantie niet hadden verwacht dat de Belg zou winnen. “Ik werk er hard voor,” zegt een ambitieuze Patera. “Maar ik heb nog een groter doel dat dit, en dat is wereldkampioen worden of een wereldtitel te boksen.”

Patera’s volgende gevecht zal waarschijnlijk een verplichte verdediging van zijn titel zijn tegen Marvin Petit (23-1-1, 11 KO).

Bekijk ook

🎥 | DRAMA: Massale vechtpartij maakt einde aan bokswedstrijd (video)

Dramatische beelden van het incident

Kyokushin Karate pionier Shihan Loek Hollander overleden

Zondag is in het bijzijn van zijn vrouw en familie

RAPPER 50 CENT: ‘Bokslegende Floyd Mayweather bijna blut’

50 cent zegt dat het geld van de Amerikaanse bokslegende